U bent hier

Izen & de klimaatmakers

Vlaanderen
20.05.2013 - 18.10u
Door: Franky Van Leeuwen

Zelf een stad van energie voorzien? Je eigen weerbericht presenteren en delen met al je vrienden? Bij Technopolis weten ze hoe ze jongeren moeten prikkelen! In samenwerking met IZEN energy systems lanceert Technopolis op 17 mei drie nieuwe spelopstellingen rond De Klimaatmaker. De Klimaatmaker maakt deel uit de nieuwe zone Xplora waar jongeren de beroepen van de toekomst kunnen ontdekken. Ecologisch verantwoord entertainment met een educatief kantje!

Voor de nieuwe opstelling De Klimaatmaker klopte Technopolis aan bij IZEN energy systems. Dat is geen verrassing. “We zetten al meer dan een kwarteeuw in op hernieuwbare energie. Zo willen we bijdragen aan een schoner klimaat,” zegt Gie Verbunt, CEO van IZEN. “In het begin keken mensen ons raar aan met onze hernieuwbare energie, gelukkig is dat nu helemaal anders. Toen Technopolis ons vroeg mee te werken aan een nieuwe opstelling rond het klimaat, konden we niet anders dan meteen ja zeggen.” Klimaatbewustzijn zit er bij IZEN ingebakken. In 2012 sponsorde de firma ook al Sing for the Climate, de zangactie van Nic Balthazar.

Al 26 jaar klimaatmakers
26 jaar geleden stampte een bende jonge klimaatma(k)kers IZEN energy systems uit de grond. Uitgerust met idealen en een sterke vastberadenheid, besloten de medewerkers resoluut enkel hernieuwbare energieoplossingen te installeren. Ondertussen is IZEN uitgegroeid tot een flinke KMO en een belangrijke speler in de hernieuwbare energiesector. Toch is het bedrijf altijd groen achter de oren gebleven. De missie is na al die jaren nog dezelfde: hernieuwbare energie beschikbaar maken voor iedereen. Want bij IZEN is men er van overtuigd dat groene energie de toekomst is en blijft.

Technopolis

IZEN is zeker niet de enige die er zo over denkt. Technopolis besliste enkele jaren geleden over te schakelen naar de energie van de zon. Op het dak plaatste IZEN 1.300 zonnepanelen die één derde van de elektriciteit voor Technopolis produceren. Een weerbericht opnemen? Energiebronnen zoeken voor een digitale stad? Je eigen CO2-uitstoot berekenen? In Technopolis kan het allemaal op zonne-energie! De zonnepanelen zijn het hoogtepunt van de duurzaamheidsactie die in 2007 in Technopolis is opgestart. “We hebben geïnvesteerd in vuilnisbakken voor gescheiden afval, bewegingssensoren in plaats van lichtschakelaars, LED-verlichting …,’ vertelt gedelegeerd bestuurder van Technopolis Erik Jacquemyn.

Meer wetenschap
“We hopen dat de nieuwe opstellingen jongeren meer inzicht kunnen geven in het klimaat. Wie weet kunnen we hen aanmoedigen te kiezen voor een wetenschappelijke studierichting waarmee ze zelf een bijdrage kunnen leveren,” vertelt Gie Verbunt. “Onze medewerkers hechten veel belang aan hoe zij in hun job mee het verschil kunnen maken. Onze ingenieurs zorgen er voor dat zonnepanelen zo veel mogelijk opbrengen. Onze energie-experts helpen gezinnen om energie te besparen. Enzovoort. Misschien komt één van de jonge klimaatmakers, later wel bij ons terecht!”

 

 

 

 

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto