U bent hier

IZEN Lille gaat op in VINCI Energies

Internationaal | Lille | Vlaanderen
05.09.2019 - 11.02u
Door: Herman Gezelle

VINCI Energies, een VINCI-dochteronderneming gespecialiseerd in energie-, informatie- en communicatietechnologieën, heeft een meerderheidsparticipatie genomen van 55% in de IZEN groep. De resterende 45% blijft bij het management tot eind 2021, waarna VINCI Energies deze eveneens zal verwerven.

VINCI Energies vergroot daarmee zijn grip op de markt van hernieuwbare energie. De Belgisch-Nederlandse IZEN groep is gespecialiseerd in photovoltaïsche en andere hernieuwbare energiesystemen.

32 jaar duurzaam

IZEN, gespecialiseerd in hernieuwbare energiesystemen, is opgericht in 1987 en stelt ondertussen 135 mensen tewerk. Het bedrijf levert diensten en producten aan zowel residentiële, commerciële als industriële klanten, voornamelijk in België en Nederland.

IZEN is marktleider in België en top 5 speler in Nederland. De groep realiseerde in 2018 een omzet van 70 miljoen euro.

In zee met sterke partij

"Het is onze missie om kwaliteitsvolle hernieuwbare energie beschikbaar te maken voor iedereen. We gaan voor 100% slimme energie!", vertelt Gie Verbunt, Managing Director van IZEN.

"Daarom willen we onze bestaande organisatie uitbouwen door met een sterke partij in zee te gaan. De know-how en het internationale karakter van VINCI Energies bieden ons opportuniteiten om onze business nog verder uit te bouwen." Gie Verbunt zal ook na de overname het management van IZEN verderzetten. (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto