U bent hier

IZEN - pionier in slimme energie investeert als eerste bedrijf in België in groene online tools

Lille
20.02.2019 - 12.40u
Door: Mark Jaspers

De IZEN zonnepanelentool leverde afgelopen jaar zo'n 18 576 online offerteberekeningen op. Een succes dus. Het gevolg? Een innovatieve warmtepomptool. IZEN is met deze tool het eerste bedrijf in België dat zo'n tool op de markt brengt. Een echte pionier in slimme energie dus.

"Op deze manier willen we bij IZEN de drempel verlagen om in slimme energie te investeren. We kwamen erachter dat er nog veel onduidelijkheid is over de prijs van zonnepanelen en warmtepompen. Zo blijkt dat veel mensen de prijs vaak veel duurder inschatten dan dat ze daadwerkelijk is." stelt Pieter Callebaut, Sales & Marketing Coach van IZEN.

De prijs van een warmtepomp varieert namelijk ontzettend. Zo heb je warmtepompen waarvoor een putboring gedaan moet worden. Hierdoor wordt de prijs meteen duurder, maar bij de meeste gevallen kan je gewoon een lucht-water warmtepomp plaatsen en daarvoor ligt de prijs dan weer een stuk lager. De prijs hangt dus heel nauw samen met je specifieke woonsituatie, je voorkeur en budget.

Eerst worden er enkele vragen gesteld over jouw woning. Zo is de oppervlakte en de manier van verwarmen ontzettend belangrijk voor een juiste prijsindicatie te berekenen. Dat komt omdat IZEN de warmteverliezen goed in kaart moet brengen.

Stel dat je met vier personen in een nieuwbouw halfopen bebouwing woont met een woonoppervlakte van 150m² verwarmd met vloerverwarming, dan biedt IZEN op basis hiervan jou een totaalpakket aan. In dit pakket zit een warmtepomp van het type lucht/water, een interne boiler van 180 liter, het leidingwerk, de vloerverwarming inclusief plaatsing en de montage van de warmtepomp.

Een gratis controle van de warmtepompinstallatie is inbegrepen en wordt standaard voorzien na één jaar. In dit geval komt de prijs neer op 17.500 euro inclusief 21% btw. (Geschat bij een warmteverlies van 6 kW bij -10°C-buitentemperatuur.)

Eens je de simulatie gemaakt hebt en de prijs je bevalt, kan je meteen een vrijblijvende afspraak maken om samen een technische analyse te maken van jouw project.

"Omdat een van onze kernwaarden transparantie is vinden wij het ook logisch om onze prijzen mee te delen. Dat zorgt voor duidelijkheid en vertrouwen." bevestigt Pieter Callebaut.

IZEN zonnepanelen + warmtepomp = dubbele winst

Wanneer je de warmtepompinstallatie combineert met zonnepanelen produceer je ook je eigen groene energie voor de warmtepomp. Zo bespaar je op je energiefactuur en geniet je van dubbele winst.

Benieuwd naar hoeveel jij kan besparen? Bereken dan nu je slimme energie op IZEN-warmtepomp.be of IZEN-zonnepanelen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto