U bent hier

Jaarlijkse subsidie voor regierol sociale economie regio Geel

Geel
09.07.2014 - 21.56u
Door: Franky Van Leeuwen

Geel, Laakdal en Meerhout hebben begin juli het bericht ontvangen dat de Vlaamse overheid de beleidsvisie over sociale economie beloont met een subsidie van 75 000 euro per jaar gedurende 6 jaar.  De sociale economie heeft veel te bieden voor zowel bedrijven als particulieren, maar biedt ook kansen voor werkzoekenden die ver van de arbeidsmarkt staan. Geel zal als trekker in een samenwerkingverband met Laakdal, Meerhout, Westerlo, Herselt, Hulshout en Heist-op-den-berg de regierol sociale economie op zich nemen voor meer dan 150000 inwoners. Met deze regierol willen de lokale besturen de sociale economie in de regio ondersteunen bij projectoproepen, samenwerkingsverbanden en nieuwe ideeën.

De jaarlijkse subsidie van 75000 euro wordt gedurende zes jaar verdeeld tussen de zeven gemeenten en geïnvesteerd in de acties en evenementen die opgenomen zijn in de meerjarenplanningen. Het eerste netwerkevent vond reeds plaats in juni.

De betrokken partijen kwamen er samen om de samenwerking tussen lokale besturen en bedrijven uit de sociale economie te optimaliseren. Aan de basis van die samenwerking ligt een charter, dat eind 2014 door de gemeenten en bedrijven zal ondertekend worden. Een gedragen beleidsvisie moet de komende jaren leiden tot mooie en nieuwe projecten die de sociale economie in Geel en omstreken een boost zullen geven. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto