Tibe Verellen is de eerste baby die in 2012 geboren wordt. Het eerste kindje van Filip Verellen en Frauwe Hannes kondigt een jaar vol drama maar ook vol hoogtepunten aan. Begin januari overlijdt plots in het AZ het Herentalse raadslid Raf Liedts.



Dieven breken in bij het warenhuis Aldi aan de Antwerpseweg in Geel. De buit blijft beperkt.

Een voorjaarsstorm trekt over de Kempen met windstoten tot 110 km/u. Aan de Lammerdries in Olen scheurde de wind een deel van de dakbedekking van de firma Smurfit Kappa. Aan Watervoort in Herentals viel een boom op het dak van een woning. De schade bleef beperkt.

Op woensdag 4 januari gaat raadslid Raf Liedts (Vlaams Belang) op routineonderzoek onder de scanner in het AZ Sint-Elisabeth in Herentals. Het loopt fout bij enkele verwikkelingen. Voor Liedts kan geen hulp meer baten. De fractieleider van Vlaams Belang was amper 43 jaar oud, gehuwd en vader van 5 kinderen. Liedts wordt onder massale belangstelling en met groot eerbetoon op zaterdag 14 januari in de Sint-Waldetrudiskerk van Herentals ten grave gedragen (foto).

Een jonge vrouw rijdt tijdens de rijlessen met haar wagen een bankgebouw van de KBC in Weelde binnen.

Door het warme winterweer geraakt de natuur in de knoei.

Het verkeer op de E313 in Geel-West moet vanaf maandag 9 januari over versmalde rijstroken rijden. Dat is nodig door hinder bij de bouw van een nieuwe brug over de E313.

De stormwind richt schade aan een dak van een stal in de Ristenstraat in Herenthout en ontwortelt bomen aan de Morkhovenseweg en Ekelstraat in Herentals, de P. Van Looystraat en de Stationstraat in Olen.

In het Sint-Dimpnaziekenhuis in Geel overlijdt Fien Laeremans, de vroegere cafébazin van de Volkslust in Tongerlo.

Aan de Wezelbaan in Mol vliegt een wagen uit de bocht en belandt in een woning. Niemand geraakte gewond.

Het bedrijf Easy-M, begonnen als de winkel Maes in de Fraikinstraat in Herentals, viert in Olen haar 75-jarig bestaan.

In een appartement in de Bloemfonteinstraat in Turnhout werden 5 personen onwel. Ze werden met een CO-vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht.

Een jonge vrouw uit Essen rijdt op de Gierlebaan in Lille met haar auto tegen een autobus van De Lijn. De vrouw overleefde de klap niet.

Gina Van der Linden, een kapster uit Grobbendonk wordt uitgeroepen tot Hairdresser of the year.

In Geel sterft Martha Goris amper drie dagen na haar man Remi De Schutter. Ze worden samen begraven.

Op het nieuwjaarsconcert van het 29 Bn Logistiek in Herentals worden de cheques aan de goede doelen uitgereikt. In totaal wordt er 25.300 euro aan vier goede doelen overhandigd.

Door de werken aan de noord-zuidverbinding in Kasterlee kunnen eigenaars van paarden enkele dagen niet aan de weiden waarin hun dieren staan.

In Tielen wordt een groot gedeelte van de opslagruimte van Verswinkel Betty in de Broekstraat in de as gelegd. In Arendonk rijdt een tractor tegen de gevel van een woning. De bestuurder kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Twee personeelsleden van Multi-Home in Lille merken bij de buren inbrekers en jagen ze op de vlucht. Het gemeentebestuur van Olen zit samen met vijf projectontwikkelaars die in Olen windmolens willen bouwen. Er wordt overeengekomen dat op het grondgebied van Olen maximaal 17 windmolens mogen gebouwd worden.

Buurtbewoners uit de omgeving van de Westerlosesteenweg, Oude Baan, Herentalsesteenweg, Kapkes en de Denstraat protesteren met 300 bezwaarschriften tegen de komst van een industrieterrein in Herselt.

De zelfverklaarde kinderpornojager Marcel Vervloesem uit Turnhout zit opnieuw in de cel na een klacht over handtastelijkheden door een neef.

Honderden jongeren zakken af naar de jobdag bij de para's in Tielen. In Grobbendonk worden de verdachten van een diefstal op een werf aan de Boudewijnlaan gepakt in Kontich.

Twee overvallers stelen in Olen de wagen Dodge van een tandarts.

In Herentals kunnen brandweerlieden een hangbuikvarken vangen. Dat gebeurde in de buurt van de Rozenstraat in Herentals. In Herentals stopt Mirése Labro met haar schoenenwinkel aan de Bovenrij.

Aan Den Abt in Beerse brandt een woning uit. Bij Avery Dennisson gaan de 250 arbeiders in staking.

In Vorselaar overlijdt wielermecenas Jos Van de Vel. Lieve Tubbax en Hans Van Leemput uit Herentals verhuizen naar Spanje. Ze openen er een Bed & Breakfast.

Gladde wegen zorgen voor heel wat verkeersellende in de Kempen. In Turnhout vindt de politie in een wagen 4 liter vloeibare drugs. De bestuurder was in het midden van de weg in zijn auto in slaap gevallen.

Klaveren Drie in Kasterlee, de zaak van Ive Rénaarts uit Lille sluit de deuren na een faillissement.

In Herentals is er een eerste ernstige poging voor een studie voor de ondertunneling van de spoorwegovergang op de Lichtaartseweg en de Poederleeseweg.

Op de E313, afrit Herentals-Oost valt een Ierse trucker in slaap en rijdt tegen een electronisch infopaneel op de pechstrook. De chauffeur blijft ongedeerd. Bij een ongeval op de E34, mist een auto die richting Nederland rijdt, de afslag Turnhout-Centrum. Hij rijdt in de gracht. Er vallen 2 licht- en 3 zwaargewonden.

Eind januari 2012 organiseren de vakbonden een grote landelijke actiedag tegen de besparingsmaatregelen van de regering.

De politie van de zone Zuiderkempen vat een Roemeen die op camping Dry Eycken in Herselt heel wat inbraken pleegde.

Redactie Ludo Coenen/ Nnieuws