Begin januari 2013 worden zowat overal in het Neteland en de Kempen de nieuwe bestuursploegen geïnstalleerd. Burgemeesters leggen de eed af, oppositiepartijen zetten zich op scherp. Heel wat nieuwe gezichten doen hun intrede.

In Herentals raakt begin januari bekend dat een bediende van het OCMW-rusthuis Sint-Anna jarenlang de zakgeldrekeningen van de bejaarden had gepluimd. De oplichterij bracht haar circa 100.000 euro op.

In Lichtaart blijft de discussie rond de brandveiligheid in de chalets van camping Fauwater verder duren.

Collega's van een duiker uit Retie vinden na lang zoeken op de bodem van het Zilvermeer in Mol het levenloze lichaam van hun collega terug.

In verscheidene gemeenten in de Kempen loopt de bedeling van de afvalkalenders van IOK mank. In Wiekevorst kantelt aan Witte Gracht een vrachtwagen geladen met aardappelpulp in de gracht.

Een losgekomen aanhangwagen maakte op de Kesselsesteenweg in Lier een dodelijk slachtoffer uit Aarschot. Een vrouw uit Grobbendonk geraakt zwaargewond.

In Noorderwijk protesteren buurtbewoners tegen de geplande verkaveling in de Roggestraat.

Een ammoniaklek legt de productie volledig stil bij aardappelverwerkingbedrijf McCain in Grobbendonk. In Lier redden 2 jongens hun buren uit een brandende woning. Bij een brand in zijn werkhuis in Retie sterft een man die in een rolstoel zit. Bij een woningbrand in Hulshout komt een 80-jarige man om het leven.

In Meerhout vinden wandelaars het sterk onderkoelde lijk van een vermiste man uit Geel. In Geel komt ijshockeyspeler Francis Peetermans om het leven bij een ongeval. Het jubileumjaar van Peer Stoet in Herenthout bereikt met de uitgave van een jubileumstrip door Charel Cambre een nieuw hoogtepunt.

Hevige sneeuwval zorgt half januari voor heel wat ongevallen met blikschade in het Neteland.

Aan de Boshoek in Nijlen rijdt een vrouw uit Nijlen samen met haar zoontje onder een trein. De vrouw had het signaal te laat opgemerkt. Beiden komen om.

De para's van Tielen maken in het Centraal Station in Antwerpen reclame met enkele gewaagde klimpartijen reclame voor hun jobdag. Een vermiste jonge vrouw uit Mol wordt teruggevonden in Nederland.

Bij het bedrijf Vilatca op de Desselsebaan in Kasterlee is er een lek en stromen 2.5 miljoen liter mest in de Kleine Nete.

Er is sociale onrust bij Ijsboerke in Tielen waar de directie van het personeel steeds meer besparingen vraagt. In Kasterlee wordt Keeses Molen afgebroken. De molen moet de volgende jaren gerestaureerd worden.

Overvallers bedreigen de uitbaatster van een wolwinkeltje in de Vaarstraat in Herentals. Ze gijzelen even haar hondje.

In Herentals vinden speurders in de kelder van een elektrozaak op 't Eilandje een grote drugsplantage.

In Poederlee vieren Jef Auwers en Marie De Peuter hun platina huwelijksjubileum.

In Herentals komt een man uit Itegem 's morgens om het leven wanneer hij met zijn wagen tegen de brugpijler aan de viaduct op de Herenthoutseweg knalt. De wagen vat vuur.

Bij een brand in een garage van een woning in de Turnhoutse Parkwijk wordt een gezin van 5 personen dakloos. In Tongerlo start een nieuwe club BMX met 72 nieuwe leden. Werknemers van Ijsboerke in Tielen gaan in Charleroi betogen bij eigenaar Albert Frère.

Ramkrakers richten een grote ravage aan bij inbraken in 5 handelszaken in het centrum van Geel. Een 35-jarige vrouw uit Vorselaar wordt onwel achter het stuur van haar wagen. Ze komt ter hoogte van het kruispunt Heirbaan-Rommelzwaan in de gracht terecht. De brandweer van Herentals moet haar uit haar auto bevrijden.

Inbrekers breken in bij NV Van Looy aan de Aarschotseweg in Herentals. Ze stellen er voor 20.000 euro's aan gsm's. Er is ook voor 20.000 euro braakschade aan de inkom van de winkel.