Het grote nieuws begin juli komt van de kant van wielrenner Jan Bakelants. Hij wint een etappe in de Ronde van Frankrijk en draagt drie dagen de gele trui. Zijn overwinning wordt uitbundig gevierd in Olen en Herentals. Jurgen Van den Broeck komt in de Ronde van Frankrijk ten val en moet opgeven.

Op Graspop in Dessel worden gauwdieven geklist. Bloso krijgt in Herentals van tien cursisten lasser-monteur een nieuwe sporttribune. De crisis slaat ook toe bij de solden. Die komen erg traag op gang. Rudy Van Ballaar wordt de nieuwe directeur van het AZ Herentals.

In Lille en Kasterlee komt het tot een fusie tusen 't Margrietje en 't Gielsbos. De leden van de Molse Tennisclub supporteren samen met de rest van de tennisliefhebbers in de Kempen massaal voor Kirsten Flipkens die het bijzonder goed doet op het tornooi in Wimbledon. Ze wordt er pas uitgeschakeld in de halve finale.

De politieke discussies en onvrede in Turnhout blijven stijgen. De zetel van burgemeester Brentjens wankelt. In Geel sterft een flatbewoner bij een brand in Elsum. Enkele woonwijken in Herentals halen opgelucht adem nadat Fluxys een gepland tracé naar Limburg afblaast.

Het zomert volop in de Kempen en het Neteland. Het sjockfestival lokt 6.500 festivalgangers naar Gierle. Na Fir Bolg lokt er 8.000. Daf Oevel investeert miljoenen in de vestiging in Oevel en werft 100 man extra aan. In Ramsel sterft een Brit in een ongeval in de Gust Van den Heuvelstraat. Zijn zwangere vrouw en 2 andere inzittenden van de wagen raken zwaargewond.

Buurtbewoners in Heultje en Wiekevorst hangen de zwarte vlag uit tegen de mogelijke komst van een nieuwe vrachtwagenroute. In het Oost-Vlaamse Assenede verongelukt de 52-jarige fietser Kris Lievens uit Morkhoven. Een jongeman uit Hulshout wurgt zijn vriend in Minderhout.

200 fans van proper water nemen in Vorselaar en Meersel-Dreef deel aan de Big Jump. Een dronken bestuurder ramt de ouderlijke woning van Jan Bakelants in Olen. Op de kerkhoven van Herentals en Grobbendonk worden 100 koperen vaasjes gestolen op de columbaria.

De bestuurder van het gehucht Eisterlee in Grobbendonk vieren actie tegen de mogelijke inplanting van windmolens. Bij Mauquoi in Grobbendonk geven ze ter gelegenheid van de troonsbestijging van Filip en Mathilde herdenkingspenningen uit. In Herentals overlijdt ondernemer Hugo Peeters. In Herselt overlijdt oud-cafébaas Jefke Bos.

Vijf projecten met volkstuintjes waaronder één in Herentals en Westerlo krijgen in de Kempen extra steun van de Vlaamse overheid.