In Turnhout overvallen zes gangsters computerzaak Easy-M. De 2 verkopers worden gekneveld. De buit is groot. Bobbejaanland kleurt op 1 mei rood (feestdag socialisten) en oranje (massaal dagje uit Nederlanders).

Inbrekers breken bij bakker Kim Theunis in Poederlee de kluis en geldlade uit. In Lichtaart heropent het aloude café De Heide. In Heist-op-den-Berg is de toekomst van het Bergbos en de bijhorende gebouwen onzeker.

Op de Olenseweg in Voortkapel vallen er 7 zwaargewonden bij een spectaculair ongeval (foto). Bij de gewonden zijn een zwangere vrouw en haar drie kinderen. Bij een verhuurder van springkastelen in Lille worden een vrachtwagen met daarin zes springkastelen gestolen. Art Center Hugo Voeten in Herentals pakt uit met een tentoonstelling met werk van Goya.

Op de Nieuwedijk in Dessel wordt een 55-jarige fietser doodgereden door een dronken bestuurder. Op het kruispunt van de Steenweg op Gierle met de Turnhoutsebaan en de Veedijk in Turnhout verongelukt een 14-jarig fietsertje uit Gierle.

Clamotte Rock in Herenthout verhuist naar een nieuwe locatie.