Op een persconferentie in Dikberd Herentals heeft Jack Schoepen onderstreept dat hij sowieso verder gaat met de ontwikkeling van de plannen voor een indoorpretpark met als thema luchtvaart. Ook nu de samenwerking met Sunparks in Mol is gestrand.

Sinds dat nieuws deze week bekend raakte, krijgt hij vragen naar een samenwerking uit binnen- en buitenland.

Op de persconferentie gaf hij een overzicht van de feiten en redenen waarom de samenwerking met Sunparks Mol stokte, zoals je die al eerder hier kon lezen. Tegelijk recht hij zijn rug. "We hebben een veldslag verloren, niet de oorlog", sprak Schoepen. En dus gaat de conceptontwikkeling van Captain Jack gewoon verder.

Binnenkort is een definitieve maquette klaar, een filmpje in virtual reality is er nu al.

Selectie maken
"Ik hoop dat morgen zich een andere Vlaamse gemeente aandient", zegt Jack Schoepen. "5 jaar geleden hebben we gesproken met mensen van Koksijde om op de luchtmachtbasis iets te doen. Misschien moeten we die contacten weer aanhalen. In januari van dit jaar had ik een gesprek op de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Parijs.

Ik kreeg deze week mails uit Frankrijk en Polen van mensen die interesse hebben. We gaan filteren naar wat interessant is en wat niet. Sowieso doen we niet zelf de investering in het buitenland, maar willen we daar sleutel-op-de-deur bouwen en helpen bij de opstart in een lease-formule."

"Voor het indoorpark in Mol hadden we al contacten met aannemers en leveranciers uit de Kempen. Ook voor hen is het jammer dat het niet doorgaat. Ik wil die contacten zoveel mogelijk meenemen naar eventueel andere locaties. Vroeger bij Bobbejaanland hebben we zoveel mogelijk met partners uit de eigen regio gewerkt en dat blijft ook nu het plan. Mijn afspraak volgende maandag bij een grote frietproducent in Lommel gaat gewoon door." (pp) (foto D. Daems / Captain Jack)