U bent hier

Jaimy Bertels, leerling Talentenschool Turnhout, haalt tweede plaats op internationale hotelwedstrijd

Internationaal | Turnhout regio
16.11.2019 - 16.12u
Door: Mark Jaspers

Talentenschool Turnhout nam, net als verschillende andere Vlaamse scholen, afgelopen week deel aan de Europese AEHT-conferentie in Split, Kroatië. Gedurende deze week nemen leerlingen uit de studiegebieden Voeding en Toerisme het in internationale teams tegen elkaar op in 10 wedstijden die zich telkens richten op een andere discipline.

"Onze school nam deel met twee leerlingen", zegt Fredie Hogenhout, coördinator Hotelschool. "Sytse Michielsen nam deel in de discipline Culinary Arts, terwijl Jaimy Bertels deelnam aan de discipline Restaurant Service. Beiden zijn leerling in het 7de specialisatiejaar."

Zowat 300 deelnemers van 29 landen bekampten elkaar in 19 disciplines. Leerlingen werden hierbij door loting gekoppeld aan een leerling van een andere nationaliteit. Het internationaal kunnen samenwerken in een andere taal (Engels) was dan ook een belangrijk aspect in de jurybeoordeling.

"Na een zenuwslopende competitie kunnen we melden dat Jaimy Bertels een prachtige tweede plaats heeft gehaald", zegt Fredie Hogenhout met enige fierheid. "Sytse Michielsen presteerde in de wedstrijd culinary arts ook zeer goed, maar haalde geen podiumplaats."

De wedstrijd restaurantservice bestond uit 4 proeven met heel wat verrassingselementen (tafel dekken, rollenspel, service en zaalversnijding ) die werden afgenomen verspreid over twee dagen.

"Vorig schooljaar heb ik deelgenomen aan de nationale wedstrijd Belgian Coffee Ambassador. Ik maakte tijdens die wedstrijd de beste slow coffee van het hele deelnemersveld.

De tweede plaats tijdens deze internationale wedstrijd bevestigt voor mezelf nogmaals hoe gepassioneerd ik ben door de culinaire wereld", zegt Jaimy. "Ik ben blij dat de school regelmatig deelneemt aan wedstrijden. Zo kan ik mezelf meten met andere leeftijdsgenoten en laten zien hoe goed ik ben in mijn vak."

imageMeer nieuws

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel

Veel volk op eerste fandag Cees Bol in Bouwel
Grobbendonk 10.12.2019 - 06.08u

Verschillende gewonden bij botsing waterbus in Antwerpen

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.59u

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'

An Luyten : 'SAM ‘sensory & more’ kledinglijn voor prikkelgevoelige kids'
Herentals | Kempen regio | Provincie Antwerpen 09.12.2019 - 16.53u

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.12.2019 - 16.48u

Russische cargo klinkt zich vast aan ruimtestation ISS

Internationaal | Mol 09.12.2019 - 16.46u

Try-out William Boeva in Olen

Olen 09.12.2019 - 16.44u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto