Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jakob Smitsmuseum pakt uit met uitgebreid en gevarieerd feestprogramma voor 2024

J. Smits museum

Yoga in een museum? Zelf etsen, vilten of knutselen met karton? Of genieten van muziek in de tuin van het Jakob Smitsmuseum? Het kan dit jaar allemaal. Naar aanleiding van de heropening pakt het Jakob Smitsmuseum uit met een groots feestprogramma.

Met heel verschillende activiteiten probeert het museumteam allerlei doelgroepen aan te spreken. Jong, oud, cultuurliefhebbers of mensen die nog nooit van Jakob Smits gehoord hebben: iedereen krijgt dit jaar de kans om het museum te (her)ontdekken!

 

Avondopening: Oog op Schmalzigaug

Na een gulle schenking van Galerie Ronny Van de Velde verwelkomde het Jakob Smitsmuseum onlangs 6 prachtige tekeningen van Jules Schmalzigaug in hun collectie. Tijdens deze avond zet expert en tentoonstellingsmaker Frank Hendrickx de werken graag in de schijnwerpers. Je maakt ook voor het eerst kennis met de podcast ‘Jules Schmalzigaug. Het gedreven leven van een Antwerps futurist’.

· vrijdag 22 maart · deuren open om 19 uur, voorstelling met live muziek en een drankje om 19.30 uur · gratis · inschrijven via jakobsmits@gemeentemol.be

Erfgoeddag

Op zondag 21 april is het Erfgoeddag. Dat kan het Jakob Smitsmuseum natuurlijk niet zo maar laten passeren. Het museum is die dag gratis toegankelijk voor iedereen. Bovendien krijg je op Erfgoeddag een unieke blik op het werk van Nell Maher. De kunstenares creëert met wol kunst die naar de Kempen verwijst. Op 20 en 21 april is haar werk uitzonderlijk te zien in het museum.

Aansluitend kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar samen met Nell aan de slag met wol. Tijdens haar workshop ‘vilten’ legt ze je de kneepjes van het vak uit en mag je zelf volop experimenteren.

· zondag 21 april het museum is open van 13 tot 17 uur. De workshop vindt plaats van 14 tot 16.30 uur · gratis · inschrijven voor de workshop via www.jakobsmits.be/erfgoeddag-workshop-vilten. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Muziek in de museumtuin

De Koninklijke Fanfare Sint-Jozefsgilde van ‘t Sluis brengt met hun vrolijke tonen onze tuin helemaal tot leven! Beleef een prachtige avond in onze museumtuin.

· vrijdag 17 mei om 19 uur · gratis

Smits met gids

De leukste anekdotes en boeiendste weetjes over het leven en de werken van Jakob Smits: samen met de gidsen ontdek je de interessantste hoeken van het museum.

· zondag 26 mei, 7 juli of 15 september om 14.30 uur · De gidsbeurt is gratis, maar je betaalt wel toegang tot het museum · inschrijven via www.jakobsmits.be/activiteiten

Workshop: etsen voor volwassenen

Tijdens deze workshop maak je met karton en een pastamachine kunst die niet van de echte Smits te onderscheiden is. · zaterdag 8 juni van 14 tot 17 uur -  25 euro, inclusief toegang tot de expo, een hapje en een drankje. Je mag je eigen creatie(s) ook meenemen naar huis · inschrijven via www.jakobsmits.be/workshop-etsen-voor-volwassenen

Yoga in het museum

Of je nu een volleerde yogi of een geïnteresseerde beginner bent, onder het toeziende oog van de oude meesters en een ervaren instructeur kom je helemaal tot rust. Een unieke belevenis op een bijzondere locatie! Na de yogales kan je volledig uitgerust de expo ‘Pronkkamers. Frisse blik op Jakob Smits’ bezoeken.

· zaterdag 22 juni om 12 uur · 10 euro, inclusief toegang tot de expo · meebrengen: eigen yogamat · inschrijven via www.jakobsmits.be/yoga-in-het-museum. Wees er snel bij, want de helft van de plaatsen is al ingenomen.

Kinderdag

Op Kinderdag is het museum alleen van de allerkleinsten! Wie zin heeft, kan megaleuke spelletjes komen spelen of met ons Smits voor Kids-spel z’n beste speurneus laten werken en zo een toffe prijs verdienen.

Maak je graag zelf kartonnen kunstwerken? Dan kun je deelnemen aan de workshop van muzikant en knutselaar Fristap. Hij zorgt voor een vrolijke noot muziek en leert je de kneepjes van het kartonknutselvak. De workshop staat open voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

· woensdag 3 juli · Het museum is open van 13 tot 17 uur. De workshop vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur. · gratis · inschrijven voor de workshop via www.jakobsmits.be/kinderdag

Museumcafé

Smits-kenners Willy Thijs en Piet Deceuninck gaan onbevangen en open in gesprek. Ze nemen je mee op een boeiende reis!

· donderdag 12 september · café ’t Voske, tegenover het museum (Sluis 166) · Je kunt het museum bezoeken tussen 18.30 en 20 uur. Het museumcafé zelf begint om 20.15 uur. · De lezing is gratis. Wil je vooraf het museum bezoeken? Dan betaal je wel toegang.

Jakob Smitsmuseum, 014 27 24 13  www.jakobsmits.be/activiteiten

J. Smits museum Mol

J. Smits museum Mol

Sluis 155a, Mol, België

J. Smits museum

Deel dit artikel