Jan Bakelants is tijdens de Ronde van Lombardije in een ravijn gevallen. De Belg brak daarbij 7 ribben en 2 ruggenwervels.  Bakelants kwam ten val op dezelfde plek als zijn landgenoot Laurens De Plus, die ongedeerd bleef.

Jan Bakelants werd na zijn val overgebracht naar het St.- Anna ziekenhuis in Como, maar was wel altijd bij het bewustzijn.

Hij klaagde volgens de sportief directeur van AG2R wel over pijn in de rug, en na een eerste diagnose bleek ook waarom: Bakelants brak 7 ribben, gelukkig zonder gevolgen voor de longen en liep twee fracturen in ruggenwervels op.

Hij moet de nacht doorbrengen in het ziekenhuis, zondag ondergaat Bakelants meer tests. (VRTNWS)

Update 11u zondag : De breuk in 1 van die ruggenwervels is niet stabiel en daardoor mag Bakelants voorlopig niet verplaatst worden. Hij ligt op de afdeling intensieve zorg in een Italiaans ziekenhuis.

Zijn familie heeft ons laten weten dat Bakelants nog veel pijn heeft. Hij ligt helemaal alleen en kan niks anders doen dan naar het plafond kijken. Vandaag reist de familie van Bakelants hem achterna. Het is nog onduidelijk of hij geopereerd wordt in Italië. (pp)