Jan Bakelants zal vrijdag in het UZLeuven een spoedoperatie ondergaan om de breuken die hij opliep bij zijn val in Lombardije te stabiliseren. "Nadien wacht een lange revalidatie", laat zijn team AG2R weten.

Jan Bakelants liep afgelopen zaterdag tal van breuken op aan zijn ribben en lendenwervels nadat hij over de afsluiting was gegaan en een ravijn ingedoken.
"
Gisteren is al een medisch team in Como gearriveerd dat Bakelants tijdens de repatriëring zal bijstaan".

Bakelants werd opgenomen in het ziekenhuis van Como, waar hij tot vandaag op intensive care lag. Donderdagmiddag zal de renner van AG2R eindelijk overgeplaatst kunnen worden naar België.

"Nu zijn toestand gestabiliseerd is, zal hij overgebracht worden naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Gisteren is al een medisch team gearriveerd dat hem tijdens deze repatriëring zal bijstaan."

"Als alles goed verloopt, zal hij vrijdag in Leuven door een gespecialiseerde arts geopereerd worden. De breuken in zijn lendenwervel (L3) zijn immers nog instabiel en hiervoor is een dringende operatie vereist."

Zijn ouders, zijn vriendin Daphne en zijn dochtertje Julia vertoeven sinds maandag in Italië om Bakelants bij te staan. "Zij zijn erg onder de indruk van wat er gebeurd is, maar iedereen is zeer opgelucht dat hij naar België wordt gerepatrieerd en daar geopereerd zal kunnen worden", luidt het in het persbericht van zijn ploeg.

"Nadien wacht hem uiteraard nog een lange revalidatie. Gezien de omstandigheden, is het moeilijk om te reageren op de vele berichten van steun, die hij enorm apprecieert. Jan en zijn familie danken iedereen om hen in deze moeilijke periode de nodige rust te gunnen, waarin zijn verder herstel prioritair is." (VRTNWS)