U bent hier

Jan Bertels : 'Absoluut géén jachtrechten in Den Aerd Noorderwijk'

Herentals
06.02.2020 - 18.21u
Door: Herman Gezelle

In Noorderwijk Den Aerd aan de Duipt, kwam in 2017 zo'n 20 hectare open ruimte en bos (15 ha) ter beschikking voor de inwoners, dankzij een samenwerking tussen Kempens Landschap en de stad.

'In het bos waar je o.a. een prachtige beukendreef kan ontdekken, zijn er ondertussen mooie wandel- en/of looppaden aangelegd,'  zegt oppositieraadslid Jan Bertels (Sp.a).  'Het bos leent zich ook voor gebruik als natuurlijk speelbos.

So far so good, een mooi stukje natuur vrij toegankelijk voor iedereen, om te wandelen, spelen, lopen... van de natuur te genieten.

Het bos is voor vele vogel- en diersoorten ook een laatste toevluchtsoord midden een open landschap, ook een plaats waar vele dieren (reeën die er gespot zijn), vertoeven wat het belevingskarakter van het bos versterkt.

Sinds de aankoop en het openstellen van het bos zijn er geen jachtrechten meer toegekend.

Terecht, spelen, wandelen en jagen zijn moeilijk verenigbaar, denk aan de veiligheid. Er is momenteel ook geen 'overlast' (als je dit woord al zou kunnen gebruiken) van bejaagbare diersoorten, in tegendeel de dieren zorgen voor een hoge belevingswaarde voor de talrijke bezoekers van het bos.

Vorig jaar ben ik op de gemeenteraad al eens tussengekomen om geen jachtrecht toe te staan in dit heerlijk stukje natuur. Met succes.

Het huidig schepencollege overweegt echter opnieuw een jachtrecht toe te kennen.

Een betreurenswaardige zaak, onbegrijpbaar.  Daarom : voor eeuwig en altijd, géén jachtrecht op het domein Den Aerd in Noorderwijk', besluit Bertels.

Jan Bertels brengt dit toegevoegd punt op de dagorde van de gemeenteraad van dinsdag 11 februari.  Foto : Den Aerd in Noorderwijk.

imageMeer nieuws

Basisschool in Hallaar kan weer open

Heist op den Berg 23.01.2021 - 23.30u

Lou’k up huis op Watervoort bestaat één jaar

Lou’k up huis op Watervoort bestaat één jaar
Herentals | Kempen regio | Neteland 23.01.2021 - 18.20u

Spooroverwegen in Olen-Geel bleven tijdlang dicht

Spooroverwegen in Olen-Geel bleven tijdlang dicht
Geel | Herentals | Mol | Neteland | Olen 23.01.2021 - 11.14u

Sjoekesdag komt eraan

Sjoekesdag komt eraan
Kempen regio 23.01.2021 - 11.11u

Postbodes Heist-op-den-Berg terug aan het werk

Heist op den Berg 23.01.2021 - 00.47u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto