Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jan Bertels kandidaat-burgemeester Herentals in 2024

Jan Bertels

De algemene vergadering van Vooruit Herentals heeft Jan Bertels gekozen als kopman voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar.

Bertels (54) breidt zo een vervolgstuk aan zijn sociaal engagement voor de stad waar zijn hart al meer dan 20 jaar voor klopt. “Het is tijd om de stilstand in Herentals te doorbreken en ervoor te zorgen dat iedereen in onze stad opnieuw vooruit kan”, zegt Bertels. 

“Ik ga me 100% inzetten om dat in 2024 - samen met vaste waarden en vele anderen die zich nu aansluiten bij onze beweging - mogelijk te maken.”

Jan Bertels engageert zich al sinds 2000 voor Herentals. Eerst als OCMW-raadslid, daarna als gemeenteraadslid en schepen en van 2017 tot de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 ook als burgemeester.

Ondanks een record aantal voorkeurstemmen voor Jan, zit Vooruit sinds die laatste lokale verkiezingen in de oppositie.

Bertels: “En dat hebben veel inwoners van Herentals gevoeld. Een stad besturen, doe je tussen en vooral samen met mensen. Je luistert écht naar hun zorgen, van jong tot oud. En dat moet je op straat, in hun buurt of bij de mensen thuis,  doen in plaats van dure bureaus te betalen om - zogezegd - de mening van de Herentalsenaar te horen.

Pas door écht met die zorgen en bekommernissen aan de slag te gaan, kun je samen vooruit. Dat is de voorbije jaren veel te weinig gebeurd.”

Bertels windt er geen doekjes om. Hij is kandidaat-burgemeester voor de stad van zijn hart. “Ik wil het roer omgooien in Herentals en de stilstand doorbreken. Het feit dat we met steeds meer zijn bij Vooruit bewijst ook dat mensen daar nood aan hebben.

Met een hechte ploeg kunnen we voor de nodige verandering en vooruitgang zorgen in onze stad. Verandering die nodig is zoals (1) het onderhouden van fiets- en voetpaden, (2) een beleid samen met onze talrijke verenigingen, in plaats van een beleid boven hun hoofd, vanop een ivoren toren (3) een politiek die verbindt in plaats van verdeelt.

Ik ga me 100% inzetten om dat in 2024 - samen met vele anderen die zich aansluiten bij onze beweging - mogelijk te maken en iedereen in Herentals opnieuw te geven wat hij of zij verdient.

Vooruit Jan Bertels

Vooruit Jan Bertels

Jan Bertels

Deel dit artikel