Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jan Bertels : 'Quo vadis bestuur?'

Jan Bertels

Op de gemeenteraad van dinsdag 6 juni heeft Jan Bertels (Vooruit) een toegevoegd punt laten agenderen met als titel : 'Quo vadis bestuur?'

'Ik heb het al eens eerder gezegd in deze raad: als een kapitein en zijn bemanning niet overeenkomen, heb je een stuurloos schip', zegt Jan Bertels.

'Als een dirigent en zijn orkest niet overeenkomen, krijg je muzikale chaos.  Dit is wat er nu weer maar eens gebeurt in dit bestuur: politieke chaos, voor de zoveelste keer; een compleet stuurloos bestuur waarbij de ene zichzelf profileert ten koste van de andere. Het gevolg: weerom geen beleid, de stad staat stil.  

Collega’s schepenen noemen de solo-actie in de media die we donderdag van de burgemeester lazen ‘verkiezingskoorts en profileringsdrang’.

En niet getreurd volgens dezelfde schepenen: 'Rest van het schepencollege zit wel op 1 lijn, en dus kunnen we verder besturen.' Of versta, we hebben de burgemeester niet nodig om te besturen.

Of nog anders: de rol van burgemeester wordt blijkbaar herleid tot een pure ceremoniemeester? Het zal een nieuwe vorm van ‘leiderschap’ zijn waarmee men binnen deze coalitie gaat experimenteren blijkbaar, op kosten van onze stad.

Een verbindende rol die een burgemeester zou moeten spelen in een coalitie, dat was en is verleden tijd, zo wordt nog maar eens aangetoond.

Geen verbindende of loyale rol ten aanzien van collega’s, ze worden allemaal samen tegelijk onder de bus gegooid, als het ware betiteld als onbenullen, onwillige koppigaards.

En ook geen verbindende rol ten aanzien van onze inwoners.  Wel gewoon wat polariseren, en vooral zichzelf indekken voor het gegeven dat de stad qua beleid, op nagenoeg alle beleidsdomeinen compleet stil staat.

Vandaar simpele vraag: quo vadis bestuur?', besluit Jan Bertels.

Foto NNieuws Johan Temmerman.

Jan Bertels

Deel dit artikel