U bent hier

Jan Bertels : 'Sluiting Baobab Beach Club méér dan voorspelbaar' (2)

Herentals | Neteland | Vlaanderen
10.10.2020 - 20.52u
Door: Herman Gezelle

'Baobab is afgelopen nacht (weer) moeten sluiten wegens overtredingen op de coronamaatregelen, niet verrassend, zelfs voorspelbaar', reageert Kamerlid en gemeenteraadslid Jan Bertels.

'De vergunning voor Baobab voor 800 bezoekers, kreeg zelfs nationale kritiek en overal felle verbazing.   Deze toelating was van in den beginnen veel te ruim, en een voorbode van het niet respecteren van maatregelen, van 'de kat bij de melk zetten'.  Bekijk maar de massa filmpjes van feestenden zonder mondmasker of distance op de social media.

Zelfs met de hernieuwde vergunning met een kleinere toegelaten capaciteit waren problemen voorspelbaar, en -spijtig genoeg- meermaals te constateren.

Het stadsbestuur, de burgemeester heeft zich hier te veel laten leiden door commerciële belangen van de organisatoren (van Antwerpen!), ten nadele van de belangen van onze eigen lokale horeca en van de volksgezondheid.

Baobab was er niet in de eerste plaats voor de gewone Herentalsenaar, wel voor de centen van een paar gewiekste exploitanten', besluit Bertels.

Foto's : Baobab (FB) sfeerbeelden van vrijdagavond/ N.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto