Het Antwerpse ledencongres van sp.a bevestigde vanavond dat Yasmine Kherbache als federaal lijsttrekker en Caroline Gennez als Vlaams lijsttrekker bij de komende verkiezingen.

(Voormalig) burgemeester en Vlaams Parlementslid Jan Bertels uit Herentals staat op plaats 2 federaal, Antwerps gemeenteraadslid Hicham El Mzairh op 3. Schepen Kelly Van Tendeloo uit Heist-op-den-Berg en de jonge Stephanie Vanden Eede uit Schoten vervolledigen de top 5 van de federale lijst.

Jan Bertels : '100% inzetten voor zekerheid voor iederéén'

Jan Bertels : ''k Ben zeer verheugd en dankbaar voor het vertrouwen van afdeling Herentals en van alle militanten uit de hele provincie. Ik zal me, als teamspeler, volop inzetten om dit vertrouwen niet te schaden. Het federale niveau ken ik vanuit mijn professioneel verleden als mijn broekzak, en ik zal me meer dan 100% inzetten voor zekerheid voor iedereen.

Een beleid voor iederéén, voor elke Vlaming, Belg en niet alleen voor de happy few zoals dit rechtse beleid veel te veel doet.'

Verdere sp.a-lijst in de provincie Antwerpen :

Jinnih Beels duwt de Vlaamse lijst. De Antwerpse leden spraken zich vanavond uit over de topplaatsen van de lijsten, die ook opvallend veel nieuwkomers bevatten.

Zo mogen Turnhouts schepen Hannes Anaf (2e plaats) en Antwerps gemeenteraadslid Karim Bachar (3e plaats) een gooi doen naar een zitje in het Vlaams parlement en krijgt medewerker van de nationale studiedienst Ben Segers de eerste opvolgersplaats federaal.

Maya Detiège staat op 4 op de Vlaamse lijst en Rodney Talboom uit Hemiksem op 5. Jinnih Beels duwt diezelfde Vlaamse lijst waar provinciaal voorzitter Inga Verhaert de 1e opvolgersplaats neemt.

De ambitie voor sp.a is het resultaat van 2014 minstens te evenaren en met 7 Antwerpenaren naar de Vlaamse en federale parlementen te mogen stappen.

Yasmine Kherbache is verheugd dat ze het vertrouwen krijgt om aan de kop van de federale lijst te staan:

"Ik ben dankbaar dat ik de federale lijst mag trekken. Samen met Jan Bertels en Hicham El Mzairh ga ik met veel enthousiasme campagne voeren voor meer zekerheid voor iedereen."

Caroline Gennez vult aan:

"Ik ben tevreden dat ik in de provincie Antwerpen de Vlaamse lijst mag aanvoeren. Met een gezonde mix van ervaring en nieuw talent als Hannes Anaf en Karim Bachar gaan we vol zelfvertrouwen de campagne in. Voor gelijke kansen voor elke jongere en zorgzekerheid voor iedereen kunnen de mensen op ons tellen." (pb)