Het ledencongres van sp.a Provincie Antwerpen keurde unaniem de lijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen goed. Eerder waren de eerste vijf plaatsen op de twee lijsten al goedgekeurd.

Jan Bertels : '100% inzetten voor zekerheid voor iederéén'

Jan Bertels op 2e plaats Federaal : ''k Ben zeer verheugd en dankbaar voor het vertrouwen van afdeling Herentals en van alle militanten uit de hele provincie. Ik zal me, als teamspeler, volop inzetten om dit vertrouwen niet te schaden. Het federale niveau ken ik vanuit mijn professioneel verleden als mijn broekzak, en ik zal me meer dan 100% inzetten voor zekerheid voor iedereen.

Een beleid voor iederéén, voor elke Vlaming, Belg en niet alleen voor de happy few zoals dit rechtse beleid veel te veel doet.'

Lijsttrekker Gennez: "Ik ben bijzonder trots op ons divers team waarbij ervaring en sterke vernieuwing hand in hand gaan. Met veel overtuiging gaan we schouder aan schouder campagne voeren. Voor zekerheid voor iedereen, want in onzekere tijden laten wij niemand achter. Een sterke sp.a is meer dan ooit nodig."

Op de Vlaamse lijst prijkt Thomas Sergooris uit Mol op de 6e plaats, gevolgd door Kelia Kaniki Masengo uit Sint-Katelijne Waver. Plaatsen acht en negen worden ingenomen door Els Opdenbergh (Zoersel) en Alessandra Lahm (Edegem) respectievelijk. De top tien wordt vervolledigd door Dorien Lievens uit Laakdal.

De lijst wordt gesteund door oud-rector Alain Verschoren van de Universiteit Antwerpen. Hij zal tandem vormen met de Antwerpse onderwijsschepen Jinnih Beels die de lijst duwt. Bij de opvolgers waren uittredend gedeputeerde Inga Verhaert (Kalmthout) en Thijs Verbeurgt (Mechelen) al bekend. Op de 3e opvolgersplaats staat Elhasbia Zayou uit Geel. De lijst van de opvolgers wordt geduwd door professor Christine Van Broeckhoven.

Op de federale lijst wordt de zesde plaats ingenomen door Antwerps journalist Karl Apers. Hij wordt gevolgd door Willebroekenaar en cafébaas Nick Boeykens. Erwin Madereel (Lint), Victoria Van der Meeren (Zwijndrecht) en Anne-Marie Kota (Dessel) vervolledigen de top tien.

Kherbache is blij met de samenstelling van de lijst "Ik kijk nu al uit naar de campagne. De mensen op onze lijsten komen van uiteenlopende achtergronden en zijn toch bijzonder complementair. Wat ze allen gemeen hebben is de wil om zich sterk te maken voor wie het niet alléén redt. Dat typeert socialisten in het algemeen en deze groep in het bijzonder."

De duwersplaatsen op de federale lijst zijn voorbehouden voor Antwerps schepen Tom Meeuws en milieuambtenaar Erik de Bruyn. De eerste drie opvolgers zijn Ben Segers (Antwerpen), Gitta Vanpeborgh (Mortsel) en Emma Lambregts (Essen). De lijst van de opvolgers wordt geduwd door Peter Raats, vroegere districtsburgemeester van Berchem. (pb)