Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jan Michielsen (CD&V) legt eed af als burgemeester van Herentals: "Toch een beetje onverwacht maar met volle goesting"

Jan Michielsen eedaflegging

Schepen Jan Michielsen (CD&V) heeft vanmiddag de eed afgelegd als burgemeester wnd. in Herentals. Hij volgt partijgenote Mien Van Olmen op die door ziekte uit haar ambt stapt. Of Michielsen ook op de lijst staat voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024, en wanneer zijn voorgangster  zal terugkomen, is nog niet duidelijk. 

Uit goede bron vernemen we dat Mien Van Olmen niet zou terugkeren naar het administratief centrum.

De stad Herentals heeft dus vanaf vandaag officieel een nieuwe burgemeester : Jan Michielsen, een bekende figuur in Neteland, ook als adjunct-directeur van CVO HIK, het vroegere DTL. Hij neemt alle taken over van Mien Van Olmen. Ze kondigde eind augustus aan dat ze haar burgemeestersjerp afstaat. Van Olmen is lange tijd ziek en nam op advies van haar dokter een uitgebreide rustpauze.

Uit handen van gouverneur Cathy Berx legde Michielsen de eed af in het Antwerpse Provinciehuis. "Deze titel komt toch zowat onverwacht", zegt de nieuwbakken burgemeester. "Ik ben toch ook al iets ouder dan 60 jaar, dus het was eigenlijk de bedoeling dat ik effectief zou stoppen met m'n schepenambt en dat ik het wat kalmer aan zou doen."

Verantwoordelijkheid nemen 24/24

"Door de spijtige uitval van Mien heb ik mijn verantwoordelijkheid opgenomen", vervolgt Michielsen. "Ik heb haar de voorbije jaren ook al vaak vervangen als ze met vakantie was. Nu word ik er natuurlijk wel een beetje ingesmeten, maar ik probeer alle dossiers zo goed mogelijk tot in detail te kennen. Dat vergt wel wat tijd." 

Of Michielsen ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen kandidaat is, blijft een open vraag. "De lokale afdeling van de partij is volop bezig met de samenstelling, maar of ik zelf op de lijst sta, wordt de komende maanden pas bepaald." 

De vraag op de tong van iedere Herentalsenaar : 'Gaat Michielsen in 2024 de strijd aan met o.a. ex-burgemeester Jan Bertels (Vooruit)?"              Foto pp/NNieuws.

Jan Michielsen - eedaflegging bij gouverneur Cathy Berx

Jan Michielsen - eedaflegging bij gouverneur Cathy Berx

Jan Michielsen eedaflegging

Deel dit artikel