U bent hier

Jan Michielsen : 'Lokaal bestuur Herentals rolt nieuw fietsbeleid uit voor medewerkers en ondersteunt lokale handelaars'

Herentals
16.07.2020 - 09.27u
Door: Herman Gezelle

Het stadsbestuur van Herentals en de representatieve vakorganisaties ACV-Openbare diensten en ACOD hebben op 7 juli overeenstemming bereikt over een nieuw sectoraal akkoord voor de rest van deze legislatuur. Het akkoord bouwt verder op de CAO van 2019 en bevat onder andere een fietsplan voor alle medewerkers.

'Het personeel van stad en OCMW Herentals en woonzorgcentrum Sint-Anna krijgt al jaren een fietsvergoeding', zegt waarnemend burgemeester Jan Michielsen.

'Zo profileert het bestuur zich als 'gezonde' werkgever en draagt het bij tot de duurzaamheidsdoelstelling modal shift: voorrang aan stappen, trappen en openbaar vervoer.

33% van de medewerkers komt in de winter met de fiets naar het werk en ongeveer 50% in de zomerperiode. Dat is een goed resultaat, maar het bestuur wil hier verder in gaan en stelt daarom een fietsplan voor.

Medewerkers zullen een fiets kunnen aankopen met een mooie korting bij een handelaar die via een aanbesteding zal worden aangeduid. Het personeel kan kiezen voor een stadsfiets, elektrische fiets, koersfiets of pedelec.

De Herentalse fietshandelaars worden aangemoedigd om deel te nemen zodat het personeel de fietsen kan aankopen met cadeaucheques van Herentals Handelshart.

De uitreiking van deze cheques aan het personeel maakt deel uit van het nieuwe sectoraal akkoord. In totaal ontvangen de medewerkers dit jaar 300 euro, dat is het jaarlijkse eindejaarsgeschenk van 25 euro plus 200 euro koopkrachtverhoging die in de CAO is vervat en een eenmalige verhoging van 75 euro (door verhoging fiscaal plafond).

Met deze eenmalige verhoging wenst het bestuur zijn personeel te danken voor de grote inzet tijdens deze coronaperiode.

Stad Herentals roept lokale ondernemers op zijn voorbeeld te volgen en cadeaucheques van Herentals Handelshart te schenken aan hun personeel. Zo ondersteunen we samen de handelaars van onze stad.'   Foto wd. burgemeester Jan Michielsen aan het station / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Imec : 'Nieuwe start-up Axelera AI haalt 12 miljoen dollar startkapitaal op'

Imec : 'Nieuwe start-up Axelera AI haalt 12 miljoen dollar startkapitaal op'
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 15.09.2021 - 17.12u

'Van Quickenborne wil 15 detentiehuizen openen'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.09.2021 - 15.44u

Erfgoedwandeling, en concert in kerk Bevel

Nijlen regio 15.09.2021 - 10.55u

De Lijn lanceert de Elektro Challenge, innovatieve manier om techniekers aan te trekken

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.09.2021 - 09.12u

Oprichting welzijnsvereniging 'De Zilveren Zwaan'

Heist op den Berg 15.09.2021 - 08.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto