U bent hier

Jan Michielsen : 'Lokaal bestuur Herentals rolt nieuw fietsbeleid uit voor medewerkers en ondersteunt lokale handelaars'

Herentals
16.07.2020 - 09.27u
Door: Herman Gezelle

Het stadsbestuur van Herentals en de representatieve vakorganisaties ACV-Openbare diensten en ACOD hebben op 7 juli overeenstemming bereikt over een nieuw sectoraal akkoord voor de rest van deze legislatuur. Het akkoord bouwt verder op de CAO van 2019 en bevat onder andere een fietsplan voor alle medewerkers.

'Het personeel van stad en OCMW Herentals en woonzorgcentrum Sint-Anna krijgt al jaren een fietsvergoeding', zegt waarnemend burgemeester Jan Michielsen.

'Zo profileert het bestuur zich als 'gezonde' werkgever en draagt het bij tot de duurzaamheidsdoelstelling modal shift: voorrang aan stappen, trappen en openbaar vervoer.

33% van de medewerkers komt in de winter met de fiets naar het werk en ongeveer 50% in de zomerperiode. Dat is een goed resultaat, maar het bestuur wil hier verder in gaan en stelt daarom een fietsplan voor.

Medewerkers zullen een fiets kunnen aankopen met een mooie korting bij een handelaar die via een aanbesteding zal worden aangeduid. Het personeel kan kiezen voor een stadsfiets, elektrische fiets, koersfiets of pedelec.

De Herentalse fietshandelaars worden aangemoedigd om deel te nemen zodat het personeel de fietsen kan aankopen met cadeaucheques van Herentals Handelshart.

De uitreiking van deze cheques aan het personeel maakt deel uit van het nieuwe sectoraal akkoord. In totaal ontvangen de medewerkers dit jaar 300 euro, dat is het jaarlijkse eindejaarsgeschenk van 25 euro plus 200 euro koopkrachtverhoging die in de CAO is vervat en een eenmalige verhoging van 75 euro (door verhoging fiscaal plafond).

Met deze eenmalige verhoging wenst het bestuur zijn personeel te danken voor de grote inzet tijdens deze coronaperiode.

Stad Herentals roept lokale ondernemers op zijn voorbeeld te volgen en cadeaucheques van Herentals Handelshart te schenken aan hun personeel. Zo ondersteunen we samen de handelaars van onze stad.'   Foto wd. burgemeester Jan Michielsen aan het station / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuw boek: 'De magische werkelijkheid van het Kastelse landschap'

Kasterlee | Kempen regio | Neteland 26.10.2020 - 20.42u

Creëer jouw lichtpuntje tegen kanker

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.10.2020 - 20.36u

23 coronaboetes sinds maandag 19 oktober

Geel | Laakdal regio 26.10.2020 - 11.32u

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol

Opnieuw opnames mogelijk in H. Hartziekenhuis Mol
Kempen regio | Mol 26.10.2020 - 10.38u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto