'Nu de coronacrisis in alle hevigheid toeslaat en we elkaar noodgedwongen moeten mijden, dreigen ook in Herentals mensen in isolement en eenzaamheid terecht te komen', zegt lokale CD&V voorzitter Jan Snoeys.

'Toch zijn er manieren om ook zonder direct contact hulp te bieden aan je buren. Via het online initiatief 'Beste Buur' kun je een kaartje downloaden dat je nadien bij je buren in de bus stopt.

Je kunt bijvoorbeeld aanbieden om boodschappen te doen of naar de apotheker te gaan.

CD&V Herentals wenst het online initiatief volop te ondersteunen en roept elke inwoner op om een briefje met zijn contactgegevens in de brievenbus van de buren te droppen.

Zo laten we zien dat we op elkaar kunnen rekenen wanneer we elkaar het meeste nodig hebben.'

Matthias Verhegge, lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst: "We kennen allemaal het gezegde 'beter een goede buur dan een verre vriend'. In crisistijden moeten we met zijn allen herontdekken wat we aan die goede buur kunnen hebben.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen niet altijd zelf om hulp durven vragen, maar zo'n briefje kan zeker de drempel verlagen en zal in de komende weken misschien wel een grote steun betekenen voor wie niet meer buiten kan komen".

CD&V Herentals ontwikkelt momenteel een beleid rond 'warme wijken' en wil daarmee stimuleren dat buren elkaar beter leren kennen, met kleine zaken helpen en voor elkaar zorgen.

"Binnenkort lanceren we een aantal pilootprojecten voor warme wijken in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Het initiatief rond de brievenbusberichtjes sluit naadloos aan bij ons voorbereidend werk hiervoor en nodigt buren uit om elkaar te contacteren", weet schepen van Sociale Zaken Peter Bellens, "we willen dit initiatief dus graag mee een duwtje in de rug geven.'

Download de kaartjes voor je brievenbusberichtjes op de website van de Mechelse ontwerper Jonas Salens: https://justgoe.be/bestebuur/

Op de foto : CD&V voorzitter Jan Snoeys en mama Mia / Nnieuws.