U bent hier

Jan Snoeys CD&V-voorzitter : 'Verjonging, participatie en extra belangstelling voor onze partij'

Herentals
26.08.2019 - 00.04u
Door: Herman Gezelle

'Dat lokale politiek enkel maar lokaal is, en niet ideologisch, is een gevaarlijke gedachte', schreef Jan Mertens van denktank Oikos. 'Ook de lokale politiek gaat over het algemeen belang. Proberen 'klein' te denken om geen grotere vragen te moeten stellen zal ons niet helpen, integendeel.' 

Hoe is het gesteld met de CD&V in de Keizerstede en haar 'lokale politieke visie'?  Voorzitter Jan Snoeys (46) staat een half jaar aan het roer van de lokale afdeling van de Christen-Democraten.  Snoeys werd eind januari van dit jaar unaniem verkozen als 'president', opvolger van z'n mama Mia Snoeys-Hermans die als voorzitster een mooi palmares kon voorleggen.

Ambitie

'M'n grootste ambitie is om als partij te groeien vanuit de waardering van de Herentalsenaar voor een participatief en positief beleid', kondigde Snoeys aan tijdens de CD&V-nieuwjaarsreceptie eind januari. 

Wat met de Herentalse CD&V na 7 maanden coalitie met een partij als de N-VA, die zowel op Vlaams, federaal als op Europees niveau erg wispelturig blijft?

Jan Snoeys : 'Verjonging, participatie en extra belangstelling voor onze partij'

'Ik ben vandaag vooral erg blij met de talrijke opkomst voor onze eerste 'Aan den toog' in deze nieuwe legislatuur hier in de bossen aan de Boskantien', zegt Jan Snoeys.

'Ook omdat er een pak nieuwe gezichten te zien waren. Ook het feit dat Sammy Mahdi onze jongeren persoonlijk kwam aanmoedigen en Jef Van den Bergh onze mandatarissen en leden kwam te woord staan was opnieuw een meerwaarde van deze editie.

De bewuste keuze van de twee gesmaakte optredens van jong aanstormend lokaal talent, toont aan dat wij als centrum-partij ook lokaal niet alleen willen inzetten op onze traditionele achterban, maar ook op de jongeren, die via participatie zeker hun stempel kunnen drukken op de toekomst van Herentals.

Ik mag hopen dat de grote belangstelling een ondersteuning mag zijn voor het harde werk dat onze mandatarissen elke dag leveren. Lokale politiek gaat over het algemeen belang. Gemeentepolitiek is vaak onberekenbaar, maar in Herentals lukt het volgens de gemaakte afspraken tot dusver prima.'

Op de foto boven : Voorzitter Jan Snoeys (46) samen met z'n mama Mia Snoeys-Hermans onder de zomerse bomen van de Boskantien tijdens 'Aan den toog' van CD&V.

Guy Verellen / Nnieuws ©.

imageMeer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Vanaf donderdag onderhoudswerken op ring Lier (R16)

Kempen regio | Lier regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.14u

Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel

 Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel
Kempen regio | Turnhout regio 27.06.2022 - 14.40u

Kandidaat voor een sociale woning? Dan moet je straks je bankrekeningen laten zien

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.06.2022 - 07.21u

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023
Internationaal | Nationaal 26.06.2022 - 23.00u

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen
Geel | Internationaal | Kempen regio | Mol 26.06.2022 - 17.18u

JustConsult: eerste gerechtelijke strafdossiers online raadpleegbaar

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.06.2022 - 12.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto