Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jan van Eyck : "Veresto zet in op thuiszorg"

Jan van Eyck met Veresto in AZ Herentals

Op basis van de bestaande ervaring in de zorg en op maat gemaakte software, wil Veresto vanaf nu ook rechtstreeks inspelen op de nood aan maaltijden in de thuiszorg.

“Ook senioren willen vandaag meer dan overleven”, stelt Jan Van Eyck vast. “Zij willen beleven. Daar zetten wij op in.”

Met de eigen applicatie ‘Fixfood’ ontwikkelde Veresto (Groep van Eyck) een manier waarop de klanten die maaltijden aan huis krijgen, hun menu individueel kunnen aanpassen. Zo kunnen ze niet alleen aanpassingen doen op basis van hun diëten, maar ook op basis van hun goesting.

“De tijd is voorbij dat senioren maar moesten goed vinden wat voor hen werd beslist”, beseft Jan Van Eyck. “De senior vandaag wil zelfbeschikking. Dankzij die applicatie kunnen we dit garanderen.”

“Onze maaltijdbezorgers helpen de mensen waar nodig om de applicatie te gebruiken”, stipt Jan Van Eyck aan. “Het toeval wil nu dat ons contract met Orion in Turnhout voor maaltijden aan huis deze week afloopt. Wij maakten van dit momentum gebruik om de mensen die we daar voor Orion bedienden, de kans aan te bieden om toch bij ons te blijven. Het feit dat een grote meerderheid de overstap maakt naar ons private aanbod, is hoopgevend.”

Lekker

Veresto is al vele jaren actief in maaltijdbezorging en maaltijdbereiding voor rust- en ziekenhuizen. Het bedrijf neemt twee grote trends waar. “De patiënten in ziekenhuizen gaan steeds sneller naar huis om daar verzorgd te worden”, leerde Jan van Eyck.

“En de senioren willen zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen. Met comfort, ook qua voeding. Lekker eten is voor velen zowat hét moment van de dag. Dat moeten we dan ook zo degelijk mogelijk maken. Natuurlijk is gezond eten belangrijk, maar het mag ook lekker zijn.”

Menselijk contact

De groei van de thuiszorg, in combinatie met de groei van het zelfbewustzijn en de veeleisendheid van de zieken en senioren, is voor een ondernemer een opportuniteit, redeneert Veresto.

“Onderschat het belang van het bezoek van de maaltijdbezorger niet”, pleit Jan van Eyck. “Dat menselijk contact is vaak een lichtpuntje in de dag van de mensen. De gekwalificeerde medewerkers van diensten in de thuiszorg hebben vaak noodgedwongen minder tijd. Ook die leemte kunnen we een stukje invullen. We zijn met een aantal van die diensten, zoals het Wit-Gele Kruis en Familiehulp, in gesprek om onze medewerkers een signaalfunctie te geven.”

Stap

Vanaf 2 november start de private maaltijdservice van Veresto in het Turnhoutse. Met de ervaring die daar in de komende weken en maanden wordt opgedaan, hoopt het bedrijf deze service daarna te kunnen uitbouwen. De maaltijden voor dit project worden klaargemaakt in de centrale keuken van de Groep van Eyck op Delften in Malle.

Op de foto : Jan van Eyck (2e van links) met Veresto in AZ Herentals (opening 2016) - archief NNieuws Guy Verellen.

Veresto logo

Veresto logo

Delften 23, Malle, België

Jan van Eyck met Veresto in AZ Herentals

Deel dit artikel