U bent hier

Janssen kleurt paars op wereld IBD dag

Kempen regio
18.05.2018 - 15.09u
Door: Herman Gezelle

Vannacht op wereld IBD-dag werden de kantoorgebouwen van Janssen Pharmaceutica in Beerse paars verlicht om aandacht te geven aan IBD (Inflammatory Bowel Disease), ofwel chronische darmontstekingsziektes.

Op 19 mei wordt wereldwijd aandacht geschonken aan Inflammatory Bowel Disease (IBD), zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Wereld IBD-dag werd in het leven geroepen om bewustwording voor deze aandoeningen te creëren en om het taboe dat hierrond nog steeds heerst, te doorbreken.

Het is een initiatief van internationale en nationale patiëntenverenigingen waarbij er in meer dan 50 landen acties op touw gezet worden, zoals onder andere het paars verlichten van gebouwen.

Door op wereld IBD-dag de kantoorgebouwen in Beerse paars te verlichten, wil Janssen dit initiatief ondersteunen en hiermee meer aandacht vragen voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Chronische darmontstekingsziektes komen bij meer dan 30.000 Belgen voor. Hoewel bij mensen de ziekte vaak niet direct zichtbaar is, is de impact op het dagelijks leven groot.

Om het taboe te doorbreken dat er rond de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa bestaat, worden er op wereld IBD-dag in een aantal 2theloo toiletten (locaties Antwerpen, Charleroi, Sint-Niklaas) posters met boodschappen over IBD opgehangen. Deze campagne is een samenwerking tussen de CCV (Crohn & Colitis ulcerosa Vereniging vzw), Association CROHN-RCUH, 2theloo - een internationaal openbare toiletten concept - en Janssen – een internationaal farmaceutisch bedrijf met haar grootste Europese vestiging in Beerse. (pp) Foto Tim De Kegel.

imageMeer nieuws

1 jaar sinds het wereldkampioenschap: Bridgestone World Solar Challenge

Internationaal | Nationaal 22.10.2020 - 12.38u

Vlaams bedrijf IIM voegt animatie toe aan sociale media

Internationaal | Vlaanderen 22.10.2020 - 11.12u

Nieuw, jong productiehuis bruist van goesting

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.10.2020 - 08.54u

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.10.2020 - 07.00u

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij
Kempen regio | Neteland 21.10.2020 - 22.01u

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals
Herentals | Kempen regio 21.10.2020 - 20.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto