U bent hier

Janssen Pharmaceutica J&J komt als eerste met vaccin waarvan maar één dosis nodig is : planning begin april

Internationaal | Kempen regio
14.01.2021 - 10.50u
Door: Herman Gezelle

Johnson & Johnson (Janssen) zou begin april de eerste doses van zijn COVID-19-vaccin aan Europa kunnen leveren.  In februari zal J&J de goedkeuring van de EU vragen.

Klinische gegevens over het vaccin worden sinds 1 december beoordeeld door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in het kader van een doorlopende evaluatie om mogelijke goedkeuring te versnellen.

Johnson & Johnson, het moederbedrijf waartoe Janssen Pharmaceutica behoort, zal als eerste een vaccin op de markt brengen waarvan maar één dosis nodig is.

Uit nieuwe resultaten bij proefpersonen die pas gepubliceerd zijn, blijkt dat het nog een hoge effectiviteit heeft.  Na 29 dagen was 90% van een testgroep van 800 personen beschermd. Na 57 dagen hadden alle deelnemers aan de studie antilichamen gevormd.

Nog een groot voordeel van het vaccin, naast het feit dat er maar één inenting nodig is, is dat het de koelkast kan bewaard worden.

De Janssen-plant in Beerse zal de distributiehub voor Europa worden. (J&J Janssen Pharmaceutica)  Foto Nnieuws : testlabo Covid-19 Janssen Ph. Beerse.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto