De ingediende speelplaatsprojecten van de gemeentelijke basisschool Ezaart werden weerhouden voor de ‘Thank You Cards Award’ van Janssen Pharmaceutica. Aan deze award hangt een cheque vast ter waarde van 2 500 euro. De cheque werd op 21 november officieel overhandigd en levert een mooie bijdrage om de geplande werken te realiseren.

Bij de realisatie van de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool in Ezaart in 2013, werd een groot deel van de kleuterspeelplaats ingenomen. De school en het oudercomité wensten voor de kleuters opnieuw een mooie, grotere speelplaats waar naar hartenlust kan geravot worden. Daarbij werd ook een groene sport- en speelruimte met schooltuin voorzien.

Lagere school

De nieuwe kleuterspeelplaats en de groene zone zijn ondertussen grotendeels gerealiseerd. Recent startte men met een project voor een grotere speelplaats die tegemoet komt aan het sterk groeiend aantal leerlingen van de lagere school. Het project omvat een uitbreiding van de nu veel te krappe overdekte speelruimte met aangepaste spelelementen, en het vergroten van de groene zone die de leerlingen meer in aanraking brengt met de natuur.

Fondsenwerving

Om de speelplaatsprojecten te financieren zocht het oudercomité onder andere naar projectsponsoring van bedrijven. Janssen Pharmaceutica beloonde het ingediende project via hun Thank You Cards Award met een cheque ter waarde van 2 500 euro.