U bent hier

Janssen Pharmaceutica test kandidaat-vaccin tegen coronavirus op mensen: "Blijven voorzichtig optimistisch"

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
27.07.2020 - 09.11u
Door: Herman Gezelle

Zoals verhoopt is Janssen Pharmaceutica nu al zijn kandidaat-vaccin tegen het coronavirus beginnen testen op mensen.

Oorspronkelijk waren die klinische tests pas gepland voor september, maar het bedrijf had eerder al laten weten dat het onderzoek vlotter verliep dan verwacht.

De klinische tests van het kandidaat-vaccin van Janssen Pharmaceutica, onderdeel van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson, starten officieel vandaag.

Maar eigenlijk zijn vorige week al de eerste gezonde vrijwilligers in België gevaccineerd. In totaal zullen 1.000 volwassen een testvaccin krijgen, in ons land en in de Verenigde Staten.

De volgende fase, waarbij er 60.000 vrijwilligers nodig zijn, zou al in september kunnen plaatsvinden. Er zullen een miljard dosissen wereldwijd geproduceerd worden.

'Vorige week zijn we al gestart met 5 mensen te testen in België. We hebben hen 24 uur geobserveerd en niets ongewoon opgemerkt, en zijn dan verder gegaan met 10 mensen', zegt woordvoerder Tim De Kegel.

Op basis daarvan hebben we besloten om vandaag te beginnen met de overige vrijwilligers: eerst de 18 tot 55-jarigen, daarna de 65-plussers. De testen bij ons en in de VS gebeuren parallel.'  (VRTNWS/Janssen)  Foto Nnieuws : testlabo Covid-19 bij Janssen in Beerse.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto