Janssen wint de Randstad Lifetime Achievement Award voor meest aantrekkelijke werkgever van België in het voorbije decennium.

Sinds de start van de Randstad Employer Brand Research in 2001, heeft Janssen 4 keer de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever gewonnen, meest recent nog in 2018, en wist het bedrijf als enige ieder jaar een plek te veroveren in de top 10.

De CEO van Janssen Pharmaceutica Kris Sterkens nam de prijs vandaag virtueel in ontvangst uit handen van Herman Nijns, CEO van Randstad België.

De Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever
"De prestatie van Janssen Pharmaceutica is gewoonweg indrukwekkend", zegt Herman Nijns.

"Het bedrijf scoort vooral sterk op de pijlers financiële gezondheid, balans werk/privé en nieuwste technologieën. Het feit dat ze zichzelf ook opvolgen als winnaar van het eerste decennium, toont dat ze een vaste waarde zijn aan de top van de Belgische privébedrijven. Dit kan alleen als er een sterke employer brand aan de basis ligt, iets waar je elke dag aan moet werken.", aldus Nijns.

Randstad doet sinds 2001 onderzoek naar de kracht van employer branding en reikt jaarlijks de Randstad Award uit aan de meest aantrekkelijke werkgever in België. Naast winnaar van het decennium, komt Janssen dit jaar als 3e uit de bus van de 183 onderzochte bedrijven met een score van 48,6. Deze score vertegenwoordigt het aantal mensen dat het bedrijf kent en aangeeft voor het bedrijf te willen werken.

Innovatie is de basis, ook in personeelsbeleid

CEO van Janssen Pharmaceutica Kris Sterkens is trots: "Ons bedrijf moet het voor de volle 100 procent hebben van innovatie. Die creëer je door medewerkers ruimte te geven om te experimenteren en ideeën te ontwikkelen.

Bovendien voelen medewerkers in alle geledingen van de organisatie dat hun job zinvol is, zo ook nu in de strijd tegen het Coronavirus", aldus Sterkens.

Ook jobinhoud is doorslaggevend in de keuze voor Janssen, volgens de studie. Directeur personeelszaken Hilde Claes: "We zijn een kennisbedrijf, natuurlijk draait alles rond onze mensen.

Janssen staat niet alleen bekend als een hoogtechnologische speler, maar ook als een werkgever die goed zorgt voor zijn personeel. Elke carrière is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen werkgever en werknemer.

De bouwstenen komen van ons, en wij helpen onze medewerkers hun carrière vorm te geven." Sterkens vult aan: "Zelf werk ik al dertig jaar bij Janssen, en dat is niet voor niets. Als je als bedrijf talent centraal stelt, creëer je duurzame loopbanen."

Farmaceutische sector populair bij werknemers

Uit de studie blijkt eveneens dat de farmaceutische sector al jaren de meest aantrekkelijke privésector is om in te werken. Vorig jaar wierf Janssen Pharmaceutica 740 nieuwe medewerkers aan over de drie Belgische sites – Beerse, Geel en Olen. Naast wetenschappers zitten daar bijvoorbeeld ook operatoren, finance en IT professionals bij.