Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Japanse Tuin in Hasselt opent z'n deuren voortaan altijd rond het begin van de lente

Staf Daems

In Hasselt opent morgen de Japanse Tuin opnieuw zijn deuren met het jaarlijkse Kersenbloesemfestival. Voor de tweede keer op rij gaat de tuin vroeger open, want de eerste bloesems zijn er al.

Bezoekers kunnen de komende weken genieten van de 225 kersenbomen en hun bloesems.

Zoals elk jaar betekent de start van het Kersenbloesemfestival een nieuw seizoen voor de Japanse Tuin in Hasselt. Het festival verwijst naar de start van de lente en bezoekers kunnen dan rondlopen tussen 225 kersenbomen die volop in bloei staan.  Vroeger waren de eerste bezoekers welkom vanaf april. Maar dit jaar opent de Japanse Tuin al in maart de deuren, en dat was ook vorig jaar al het geval.

Door het warme weer staan de bomen sneller in bloei en er zijn ook al toekomstplannen om de kersenbomen in de tuin te beschermen.

"De gezondheid van de kersenbomen houden we altijd in de gaten. We gaan ook beginnen met een programma waar we kersenbomen af enten, zodat we over 30 jaar een nieuwe generatie bomen hebben", zegt Carl De Coster. 

 

Het Kersenbloesemfestival loopt van 21 maart tot 30 april. 

Op 16 april kan je een unieke Japanse theedemonstratie meevolgen. Een ritueel dat kunst en traditie verenigt. De bekende thee­meester Staf Daems legt hierin de principes van de theeceremonie uit en voert vervolgens zelf een demonstratie uit in de stijl van zijn theeschool Urasenke, een van de grote drie scholen in Japan. Op het einde kun je zelf van een kopje matcha-thee genieten.  Een absolute aanrader.  Foto : Staf Daems  - NNieuws Guy Verellen

Meer info over deze activiteit en tickets vind je HIER

Staf Daems

Deel dit artikel