U bent hier

Jaraco As steelt (zure) kers van Herenthoutse taart.

Heist op den Berg | Herenthout
26.04.2018 - 13.25u
Door: Mark Jaspers

VC Heist Delhaize Herenthout moest voor de laatste reguliere match uit de competitie de verplaatsing maken naar het Limburgse Jaraco As. Uit deze verplaatsing moest VCHH minstens één punt puren om niet af te hangen van de resultaten van de achtervolgers om mathematisch zeker te zijn van de tweede plaats in het klassement.

Dichtste achtervolger Lizzards Lubbeek stond op de voorlaatste speeldag op de derde plaats, met slechts 2 punten achterstand, en moest op bezoek bij het thuis moeilijk te verslaan Arvoc eerder op de avond.

Dit terwijl de derde plaats stevig onder druk werd gezet door Bepavoc en Helchteren, die bij eigen winst en verlies van Lizzards beslag konden leggen op plaatsen 3 en 4 en een sterk Lizzards alsnog met een kater konden opzadelen.

Enkele wakkere zielen van Herenthout volgden het verloop van de wedstrijd tussen Arvoc en Lizzards, en kwamen zo al voor de aanvang van de wedstrijd te weten dat Arvoc met een droge 3-0 Lizzards had afgepoeierd en de wedstrijd tussen VCHH en As hierdoor voor de start al werd gedegradeerd tot een eindeseizoenswedstrijd zonder belang. Door de score was VCHH sowieso al geplaatst voor de play-offs, terwijl As reeds wiskundig zeker was van degradatie naar de provinciale reeksen.

Herenthout startte onder toeziend oog van voormalig setter Evelien Van Gestel, die een sabbatpauze inlast wegens nakend moederschap, maar eerder die week nog kampioen speelde met haar team van U11, echter vrank en vrij. Een logische 4-8 score stond op korte tijd op het bord.

Ook na de spelhervatting kon Jaraco As geen vuist maken tegen de duidelijk sterkere bezoeksters uit Herenthout. Gesteund door prima verdedigend werk van het ganse team en de dodelijke aanvallen van middenspeelster Lina Vrijsen, werd het al even snel 8-16.

VCHH vierde de teugels en As kond door sterk serveerwerk milderen tot 19-21, maar kon niet voorkomen dat de speelsters van Heist Delhaize Herenthout de set met 23-25 wonnen.

Trainer Staf Torfs begon de rest van de wedstrijd zonder middenspeelster Hannah Luyten met het oog op de afwezigheid hiervan tijdens de play-off uitwedstrijd, en schudde zijn team door elkaar.

De tactische aanpassingen werden niet direct verteerd door de bezoeksters, en bij de eerste break in de set was het As dat met 8-7 de leiding nam. Het spel kabbelde over en weer, en VCHH wist niet direct raad met het afbraakspel van As dat de magere voorsprong behield tot 16-15. Het spel dat As op de mat bracht, was niet oogstrelend, maar leverde uiteindelijk wel de setwinst op met 25-20.

Gedragen door de setwinst en een niet altijd even sportief thuispubliek, knalde een gemotiveerd As zich naar een 8-4 voorsprong en verder naar een duidelijke 11-6.

Een sterke opslagbeurt van Lina Vrijsen, de speelster in vorm bij VCHH, bracht de bordjes bij 12-12 in evenwicht. De remonte werd echter gestopt door enkele slechte recepties en opslagmissers, waardoor As met 16-13 opnieuw een lichte voorsprong uitbouwde.

Bij een 19-14 achtte de bezoekende coach het nodig om zijn speelsters tot de orde te roepen, evenwel zonder gevolg. Een niet gemotiveerd Herenthout moest de duimen leggen tegen As dat het eerste setpunt verzilverde en de set verdiend won met 25-19.

Herenthout kon zich niet meer opladen voor het verdere verloop van de wedstrijd en keek in de vierde set al vlug tegen een 8-3 aan. As rook een stuntzege en ging op zijn elan door tot 16-10, daar waar de bezoeksters niet direct de indruk achterlieten dat ze het spelbeeld konden ombuigen.

Een opflakkering van VCHH bracht de bezoeksters terug tot op 2 punten bij een 21-19 score, maar kon niet voorkomen dat het team schipbeuk leed met 25-21. Winst dus voor As, dat al degraderend de zure kers afsnoepte van de Herenthoutse taart die zich reeds op voorhand geplaatst zagen voor de play-offs tegen Govoc Gooik.

Lizzards redde ondanks de 3-0 nederlaag tegen Arvoc het vege lijf en kon zich handhaven op de derde plaats aangezien ook de beide achtervolgende ploegen, Helchteren en Bepavoc, de boot in gingen en hierdoor het verrassende Mavoc Mechelen haasje over naar de vierde plaats zagen doen.

Al bij al een reeks die tot op het einde spanning gaf voor de resterende podiumplaatsen en het ticket voor de play-offs, terwijl de hoofdvogel reeds langer werd afgeschoten door VHL dat verdiend kampioen werd. Aan de onderzijde was het ook reeds langer duidelijk dat As een vogel voor de kat was.

Voor VC Heist Delhaize Herenthout duurt het seizoen nog twee weken langer met de play-offs tegen Gooik, welke mogelijk en hopelijk resulteren in een promotie naar de eerste divisie. VCHH begint met een uitwedstrijd en werkt de laatste thuiswedstrijd af op zaterdag 5 mei om 17h00 in sporthal 'T Kapelleke te Herenthout. Supporters op post!.

imageMeer nieuws

Karolien Marck : 'KanGoe, online platform rond overprikkeling en burn-out preventie'

Karolien Marck : 'KanGoe, online platform rond overprikkeling en burn-out preventie'
Geel | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.04.2021 - 15.55u

Nachtelijke autoinbraken in Vorselaar

Nachtelijke autoinbraken in Vorselaar
Neteland | Vorselaar 16.04.2021 - 14.12u

Amerikaanse medisch adviseur Fauci: "Pauze met Johnson & Johnson is geen annulatie"

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.04.2021 - 09.18u

Vaccinaties : misschien volgend jaar 3e prik met Pfizer-vaccin

Vaccinaties : misschien volgend jaar 3e prik met Pfizer-vaccin
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.04.2021 - 08.11u

Voka : "Volwaardig exitplan voor alle sectoren blijft hard nodig"

Voka : "Volwaardig exitplan voor alle sectoren blijft hard nodig"
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.04.2021 - 16.05u

Na amper een maand verdwijnt raamregel voor treinen naar de kust alweer

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.04.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto