U bent hier

Jarige Louis Hufkens (70) : '300 marathons, bij 70 moet je vaart maken van uw plannen'

Grobbendonk | Neteland | Vorselaar
08.03.2020 - 21.55u
Door: Herman Gezelle

Jarige Louis Hufkens (70), gewaardeerde BN (Bekende Netelander), en marathonloper pur sang uit Grobbendonk blijft de atletiekwereld verbazen. Een duivel-doet-al, en altijd paraat voor de medemens.  In april van vorig jaar liep hij nog vlotjes de marathon van Beijing China.

Sympathieke Louis heeft ondertussen maar liefst 300 marathons gelopen. In binnen- én buitenland. Hij is ook louter voor z'n gezondheid, fervent Sencha-drinker, groene topthee uit Uji Japan.

Louis 70 lentes jong, 300 marathons, organisatie van '25.570 Days Marathon Run', unieke sporter in de Kempen

'Bij 70 moet je vaart maken van uw plannen dus niet meer twijfelen, maar doen', lacht een flukse Louis zaterdagavond na de afmattende maar succesvolle 1e Natuurmarathon van Grobbendonk. 

M'n verjaardagsfeestje was kleinschalig, maar uniek op alle niveau's.  M'n vrienden doopten m'n verjaardag om in '25.570 Days Marathon Run', de dagen die ik al mocht beleven.

Het parcours liep door de mooie natuur van Grobbendonk, met als locatie de kantine FC Sportief, het parcours de Pidpabossen. De deelnemers laat ik door de kantine lopen, waar gelijk de bevoorrading op een originele gekke manier plaatsvindt. Zo genieten de aanwezige supporters mee van de doortocht, met de gepaste drank bij de hand.

4 ronden van 10,630 km goed ruim de marathonafstand.  Met goed 32 deelnemers is het een full house op korte tijd.  Met enkele zeer verrassende iconen aan de start : vrienden Jos Snoeck, en Geert Peeters als Mystery Man.

Net voor de aankomst hebben Jos en ik onze borstnummer omgedraaid om onze 200e en 300e gelopen marathons kenbaar te maken.

Geert overweldigd van zijn gelopen 1e marathon, was even verrast als het ontvangstcomité bij het zien van ons aantal gelopen marathons.

1995 op 10 december was Hawaïi mij reisdoel en daaraan gekoppeld mijn 1e marathon, iets wat je altijd bijblijft. Maar ook nu mijn 300e '25.570 Days Marathon Run' op 7 maart 2020 zal ik ook nooit vergeten.

Intense dank gaat naar aan Jos & Geert, de vrienden lopers/supporters en niet te vergeten de vele helpende handen van de vrijwilligers die er mee hebben voor gezorgd dat het voor mij een ongelooflijke mooie dag werd. Dank,' besluit jarige Louis Hufkens die een traantje van geluk wegpinkt...

Nnieuws/ Guy Verellen/ LH.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto