Naar aanleiding van de 40e verjaardag van de Uncle Ben's rijstfabriek in Olen deelt het merk 500 unieke verjaardagspacks in seventies look uit aan de snelste Olenaars.

De Uncle Ben's rijstfabriek in Olen viert dit jaar haar 40e verjaardag. Het was in 1977 dat Mars, een van de grootste voedingsbedrijven ter wereld, de Uncle Ben's rijstfabriek aan het Albertkanaal in de Kempen opstartte.

Vandaag telt de rijstfabriek 150 medewerkers en heeft ze, sinds de uitbreiding met een extra hoogtechnologische productielijn in 2013, een jaarlijkse productiecapaciteit van 115.000 ton rijst, waarvan 95% bestemd is voor export naar 35 landen.

De Uncle Ben's fabriek is één van de twee belangrijke rijstfabrieken van Mars Food in de wereld. Meer nog, ze is het wereldwijd expertisecentrum voor droge rijst van Mars Inc. door de aanwezigheid van experten op gebied van Science & Nutrition, R&D, Engineering, Manufacturing en Sustainable Sourcing.

Bedeling

Bedeling van 500 vintage Uncle Ben's verjaardagspacks aan snelste Olenaars.

40 jaar Uncle Ben's, met trots gemaakt in Olen ... dat moet gevierd worden samen met alle Olenaars. Daarom heeft Uncle Ben's een uniek verjaardagspack ontworpen, met een look die doet terugdenken aan de jaren '70, toen de fabriek werd opgestart.

Op woensdag 17 mei van 15u tot 18u trakteert Uncle Ben's de 500 eerste Olenaars op een gratis Uncle Ben's verjaardagspack.

Dit kunnen de inwoners afhalen op het grasplein onder de lindebomen in het dorp van Olen in ruil voor een bon die bij de brief zit die alle Olenaars in de bus krijgen.

Als extraatje zit er bij elke brief ook een verjaardagskortingsbon voor de aankoop van Uncle Ben's producten én in een van de 500 verjaardagspacks zit een VIP-duoticket voor het muziekfestival Gladiolen op 2 juni waarvan Mars Belgium sinds de aanvang hoofdsponsor is.

De officiële verjaardagsceremonie samen met alle medewerkers van de Uncle Ben's fabriek gaat door op vrijdag 19 mei waar het merk haar toekomstplannen en Ambitie 2025 voor de Uncle Ben's vestiging in Olen zal bekendmaken.

Foto archief NNieuws.