U bent hier

Jasna Rokegem wint Automation Magazine Award 2020

Vlaanderen
02.10.2020 - 10.23u
Door: Mark Jaspers

Fashiontechdesigner Jasna Rokegem (27) is de winnares van de Automation Magazine Award 2020. Ze volgt daarmee wetenschapsjournalist en televisiemaker Lieven Scheire op die vorig jaar de Automation Magazine Award won.

Jasna Rokegem startte in 2016 de hightech fashion designstudio 'Jasna Rok.'

Ze mixt mode met technologie en werkt hiervoor samen met verschillende industrieën, bedrijven en wetenschappers. Jasna Rokegem studeerde in 2015 af als modeontwerpster aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en richtte het jaar erop haar eigen FashionTech-bedrijf Jasna Rok op.

Haar bedrijf werkt op het snijpunt tussen mode, kunst, technologie en wetenschap en experimenteert met de mogelijkheden van interactieve kleding die de emoties van de drager kan visualiseren.

De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt door de beroepsfederatie InduMotion en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder.

Jasna Rokegem werd gekozen uit een groot aantal nominaties omdat zij volgens de redactieraad van Automation Magazine als jonge onderneemster met haar designstudio innovatieve mode combineert met geavanceerde technologieën. Ze laat daarmee de toekomst zien van interactieve 'wearables.'

Uit het juryrapport: 'Jasna Rokegem wil kleding met ons brein verbinden, want ze experimenteert met de mogelijkheden van interactieve kleding die de emoties van de drager kan visualiseren.

Met die creatieve dadendrang toont Jasna Rokegem aan dat er geen grenzen zijn aan verbeelding. Haar motto is immers: als je een innovatief idee hebt, dan moet je dat durven uitwerken. Alles digitaliseert en een ambitieuze Jasna Rokegem is in België dé pionier die technologie, Internet of Things (IoT) en artificiële intelligentie wil verbinden met kleding en de modesector.'

De prijs werd haar overhandigd door InduMotion-voorzitter Hugues Maes. 'Als beroepsfederatie voor alle bedrijven actief in aandrijftechnieken en industriële automatisering, ondersteunen wij creatieve initiatieven die voor innovatie zorgen in onze technologieën', aldus Hugues Maes.

Automation Magazine is in België het grootste en meest gelezen vakblad over aandrijftechnieken en industriële automatisering (robotics).

Foto: InduMotion-voorzitter Hugues Maes en winnares Jasna Rokegem. (foto vrij van rechten)

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto