U bent hier

Jasper Briers presenteert z'n MyFact op overheidsevent

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
13.08.2019 - 10.24u
Door: Herman Gezelle

Jasper Briers van Compubel Webservices uit Herentals mag begin volgende maand zijn online facturatieprogramma MyFact voorstellen op een event van de Vlaamse overheid.

Facturen verstuurd vanuit het softwarepakket worden sneller betaald door de overheid.

'Het gaat om een speciaal event georganiseerd door de Vlaamse overheid:  'Eenvoudig e-factureren voor bedrijven met een klein factuurvolume', zegt Jasper Briers, geboren Noorderwijkenaar.  Momenteel zijn er 2 informatiesessies gepland. Als deze positief geëvalueerd worden,  zullen er nadien nog enkele volgen in andere provincies.'

Elektronische facturen

'Sinds enkele jaren verplicht de Vlaamse overheid aan leveranciers om elektronische facturen te bezorgen, in plaats van facturen op papier of in een digitale vorm zoals PDF. Een elektronische factuur of e-factuur is een gestructureerd bestand, waardoor de ontvanger dit document vlot kan verwerken.

De Vlaamse overheid maakt zich dan ook sterk dat ze facturen sneller betalen sinds ze e-facturen ontvangen.
Meer info: https://overheid.vlaanderen.be/e-invoicing-voor-leveranciers

Om tegemoet te komen aan leveranciers die zelf geen elektronische facturen kunnen opstellen (meestal kleine bedrijven die werken met bijvoorbeeld Excel of een kleinschalig facturatie pakket) heeft de overheid het Mercurius portaal als tool ter beschikking gesteld.

Deze tool is echter omslachtig in gebruik en voor leveranciers is het dubbel werk omdat ze hun factuur hier opnieuw moeten opstellen. Daarom organiseert de overheid dit evenement om hun leveranciers te informeren over andere mogelijkheden op de private markt.

MyFact is een pionier op het vlak van elektronische facturatie voor zelfstandigen en KMO's en heeft al enkele jaren ondersteuning voor e-facturatie. De software maakt het eenvoudig voor zelfstandigen en KMO's om vlot hun administratie te beheren en op te volgen dankzij de modulaire opbouw en intuïtief gebruik. Bovendien werkt alles online zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over backups of installeren van updates.
Meer info: https://myfact.be/e-factuur'

MyFact ook aangesloten op PEPPOL

'MyFact is ook aangesloten op PEPPOL, het Europees netwerk om elektronische documenten uit te wisselen tussen verzender en ontvanger. Dit netwerk is vergelijkbaar met email, maar met bijkomend voordeel dat de verzender feedback ontvangt dat het document effectief is afgeleverd.

Zo worden de elektronische facturen vlot aan de overheid of andere ontvangers (momenteel voornamelijk grote bedrijven) bezorgd.
Meer info: https://peppol.eu

Voor alle deelnemers aan het event is een drankje en een hapje voorzien. Via de website van de Vlaamse overheid kunnen deelnemers gratis inschrijven. Op voorhand inschrijven is verplicht', besluit Briers. (jb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto