Javo vzw organiseert in 2017 acht voetbal- en dansstages in Herenthout, Tongerlo en Koksijde aan de kust (www.javo.be).

Jan Adriaenssen, technisch directeur Javo-opleidingen : 'Bijna alle stages zijn lang voordien volzet, kwaliteit primeert bij Javo boven kwantiteit. Dit was ook het geval voor de indoor-krokusstage in Herenthout, waar 24 voetballertjes optimaal konden trainen in de gemeentelijke sporthal 't Kapelleke.

Outdoor trainen in de carnavalsperiode is absoluut geen optie bij Javo, denk maar eens aan de weersomstandigheden vorige week. Ook tijdens de paasvakantie kan het weer roet in het eten gooien, vandaar dat men dan in de voormiddag 2 trainingen buiten combineert met 2 trainingen binnen in de namiddag, of omgekeerd.

Het oefenen in zaal biedt bovendien enorme kansen tot het inoefenen en verwerven van correcte traptechnieken, georiënteerde controletechnieken en psychomotorische vorderingen waarbij de deelnemers elkaar kunnen begeleiden als "Kleine Trainers".

Ook het individueel uitschakelen van de tegenstrever vanuit een zijwaartse positie kwam deze krokusstage aan bod. Nóg leuker zijn de "Voetbalstrijd", de "Penaltycup" en "België-Holland" om de gezellige middagactiviteiten niet te vergeten. Ook tijdens de middagpauze worden de leergierige voetballers constant begeleid en geanimeerd door de Javo-trainers, waardoor er een aparte band ontstaat tussen trainers en deelnemers.

PLEZIER en GEZONDE DISCIPLINE gaan hand in hand tijdens de opleiding, tijdens de stage. Ook LEREN en VORDERINGEN MAKEN staan centraal bij Javo. Trainers worden geëvalueerd naar hun positieve manier van ondersteunen, maar ook naar het feit of elke individuele speler gegroeid is op voetbalgebied.

Of de kinderen vorderingen boekten, kan men best nagaan aan de hand van de rapporten die ze overhandigd krijgen bij de afsluiting van de stage. Resultaten rond snelheid, wendbaarheid, specifieke uithouding, techniek en lenigheid worden weergegeven.

Op deze manier kan men OBJECTIEF vaststellen of men een betere voetballer geworden is. Javo houdt niet van subjectieve beoordelingen.

Tijdens de sfeervolle afsluiting worden de laureaten gehuldigd. Vorige week waren de gelukkigen:
Winnaars Penaltycup: TIJS GEENS VC HERENTALS
BERRE DE SCHUTTER KSK HEIST
NOAH SEYMENS KFC HERENTHOUT
Laureaten Middaganimatie: MILO BASTIAENSEN KSK HEIST
XANDER GIOS KFC HERENTHOUT
De pechvogel van de week mocht ook een mooie prijs ontvangen als "zalf op de wonde":  ALEXANDER KEERSMAEKERS KFC BEVEL.

"De waarheid komt uit de kindermond" stelt men vaak, vandaar enkele getuigenissen van "onze" mannekes op de vraag van "Waarom nam je opnieuw deel aan de Javo-Voetbalstage?":

Xander G. (KFC De Vrede Wechelderzande): "...omdat ik de trainers en de kinderen nog eens wou zien".
Jesse V. (KSK Zandhoven): "... het was vorige keer heel plezant, lekker eten, goeie trainers, veel bijleren" en zijn vriend Daan vulde aan: "... om de testen beter te doen".
Alexander D.K. (KFC Bevel): "... ik blijf bijleren en voor de sfeer."
Xander B. (KFC Heultje): "... omdat het leuk is, we leren veel bij".
Lander en Luka H. (SKS Herentals):"... we leren dribbelen en kappen, leren veel bij en 't is plezant".

Emiel d'H. (Ksk Heist):"... we leren superveel techniek bij" en zijn vriend Milo B. voegde eraan toe:"... ik wil als keeper beter leren voetballen".
Thor L. (VC Herentals): "... omdat er goeie trainers zijn".
Bavo (KFC Herenthout):"... we maken veel plezier, we leren veel bij, ik hoop dat ik een betere voetballer word en ... ik wil nog dikwijls terugkomen".

Objectief studiegegeven: 78 % van alle deelnemers nemen 2, 3, 4 of zelfs meerdere keren deel aan een Javo-voetbalstage; zoeken dan hun heil in provinciale of nationale competitie. Al is onze stelling, gebaseerd op feiten: "Voetbal zolang mogelijk rond de kerktoren'. Geniet zolang mogelijk in je "nest" samen met je vrienden!", besluit Jan Adriaenssen, technisch directeur Javo-opleidingen.