U bent hier

Jazz in de wei Koetshuis Le Paige : knap concert en volzet

Herentals
22.07.2020 - 21.13u
Door: Lex Verellen

Vanavond organiseerde Staminee op de wei naast Koetshuis Le Paige een puur, sfeervol én volzet - coronaproof - jazzconcert van Triology.

Het trio Triology bestaat uit Carlo Nardozza op trompet, Christophe Devisscher op contrabas en Tim Finoulst op gitaar. Ze brachten een eigen interpretatie van de virtuoze en eigenzinnige muziek van Charlie Parker. Songs als "Relaxin at Carmarillo" en "Antropology" worden door Triology benaderd met de pure emotie die ook de originele muziek uitademt.

Behalve composities van Parker zelf, bracht het trio ook "Jazz essentiels" waar Bird eigen versies van opnam, zoals "Cherokee" (Ray Noble) en "Just friends (John Klenner. Met Triology brengen Nardozza, Devisscher en Finoulst een gevoelige en frisse hommage aan de jazzgrootheid.

Ja hoor, beste muziekliefhebbers, Charlie Parker blijft inspireren.

Zoals de trompettist vertelde, was dit hun eerste optreden sinds 12 maart, net voor de lockdown. Enkel musiceren in de eigen tuin was nog mogelijk. Het deed de muzikanten dan ook deugd om nog eens voor een publiek te spelen.

Een gedisciplineerd publiek in Herentals dat mooi in zijn bubbel bleef zitten. Bubbels die mooi afgereden waren in het hoge gras, daar waar de tafels en stoelen stonden was het gras kort.

Je kon tijdens het concert genieten van huisbereide fingerfoods. Het optreden was volledig volzet. Een succesvol initiatief dus. We kijken uit naar meer.

Foto's & tekst: Mark Jaspers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto