Jazz in Thals brengt op Pinksterzondag, 9 juni gratis jazz naar het centrum van Herentals. Op negen locaties spelen evenveel bands 3 of 4 sets tussen 21u en 1u. De verschillende locaties liggen op wandelafstand van elkaar rond de Grote Markt van Herentals.

Monsieur Fernand : traditionele jazz 'n' blues in de New Orleans-style van Louis Armstrong

Cafe Brigand | Bovenrij 59, 2200 Herentals
Tim Finoulst Trio : het meer melodieuze jazzwerk, impressionistisch, suggestief en erg verbeeldingsrijk

Café Unico | Grote Markt 6, 2200 Herentals

Cargo Mas : een rit door diverse stijlen van jazz naar funk, soul en rhythm & blues

Club Human | Grote Markt 16 , 2200 Herentals
Mazzle : a sax-keyboard-drums- trio, rooted in jazz, but spiced with contemporary grooves

Café Druyts | Grote Markt 30 , 2200 Herentals
BRZZVLL : geimproviseerde dance-music, een mix van oosters gekruide cosmic jazz-funk en psychedelic

Jeugdcentrum 2200 | Grote Markt 41, 2200 Herentals

Kim in the Middle : melodieuze en swingende jazz en de prachtige stem van Kim Versteynen

Café 't Theater (café) | Grote Markt 35, 2200 Herentals

SYM : symbiose tussen virtuoze muzikanten van diverse invloeden en achtergronden

Café De Max | Nieuwstraat 16, 2200 Herentals
Caroll Vanwelden Quartet : songs en ritmes met roots in de Braziliaanse muziek

Hotel De Zalm | Grote Markt 21, 2200 Herentals

Carlo de Wijs & Jordi Geuens : openingsconcert : hammond, drums en video

De Chapelle | Wolstraat 27, 2200 Herentals

Jazz in Thals 2019 : voor de vijfde keer gratis jazz op pinksterzondag!

De 5e editie van Jazz in Thals brengt op 9 juni opnieuw GRATIS jazzmuziek naar het centrum van Herentals. In acht café's spelen evenveel bands 3 à 4 sets tussen 21u en 1u. De verschillende locaties liggen op wandelafstand van elkaar rond de Grote Markt van Herentals. Voorafgaand aan de kroegentocht is er, net als vorige jaren, een openingsconcert in de Chapelle.

Het streefdoel is nog steeds de jazzmuziek tot bij een groot publiek te brengen. Jazz in Thals wil mensen warm maken voor de diverse stijlen en de rijkdom van jazz. Met het opzetten van nevenactiviteiten en het introduceren van een aantal nieuwigheden, willen de initiatiefnemers een nog ruimer publiek aanspreken. Ook de samenwerking met jeugdcenter 2200 blijft behouden om zo de jeugd nog meer te betrekken. Én de toegang blijft voor iedereen GRATIS.

Voor deze vijfde editie kiest Jazz in Thals weer voor een afwisselende affiche. Met namen als BRZZVLL, Mazzle, Kim in the Middle, Tim Finoulst Trio, Monsieur Fernand en Caroll Vanwelden Quartet, is er zeker voor elk wat wils. Voeg daarbij nog 2 nieuwe projecten SYM (Nicolas Kumert en Senegalese gitaist Hervé Samb) en Cargo Mas (de nieuwe groep van Sam Vloemans) en een bijzonder openingsconcert in de Chapelle van Carlo de Wijs & Jordi Geuens, visueel ondersteund met videoprojecties van Job van Nuenen, dan is aanwezig zijn de enige optie, zeker als beleving, subtiel of uitbundig, jouw codewoord is.

Om de beleving van het festival ook dit jaar volledig te maken is er terug Food&Music. Het publiek kan genie- ten van een lekkere en gezonde hap in het historische kader van de Grote Markt. Omdat de innerlijke mens niet mag vergeten worden op zo'n avond en men in de deelnemende kroegen hiervoor niet terechtkan, heeft Jazz in Thals eetstandjes voorzien waar men kan genieten van onder meer een unieke en overheerlijke "Jazz-in-Thals-burger".

Maar 2019 brengt nog extra's, want we zijn ondertussen toe aan onze 5de editie! Er komt niet alleen een nieuwe editie van de gratis kroegentocht op pinksterzondag maar tevens organiseren we eind augustus een heus openluchtfestival aan De Chapelle, speciaal om ons vijfjarig bestaan te vieren.

Openingsconcert met 'New Hammond Sound' van Carlo de Wijs & Jordi Geuens

Voor de derde maal wordt Jazz in Thals geopend met een bijzonder concert. 'New Hammond Sound' van Carlo de Wijs & Jordi Geuens wordt visueel ondersteund met videoprojecties van Job van Nuenen.

Het openingsconcert vindt ook dit jaar plaats in de Chapelle op de oude schoolsite van De Voorzienigheid in de Wolstraat. De voormalige podiumzaal/aula werd omgebouwd naar een polyvalente café/evenementenzaal met een unieke sfeer.

Anders dan de op de andere locaties is dit een zittend concert en zal er met reservaties gewerkt worden. Reserveren kan via de website : www.jazzintahls.be/tickets of via e-mail naar info@jazzinthals.be. Gezien het beperkt aantal plaatsen is snel zijn dus de boodschap, want vol is vol.

Dit concert start om 19u45 stipt.

Iedereen is nu alvast van harte welkom op zondag 09 juni voor een avond gratis jazzmuziek tijdens Jazz in Thals 2019.

Meer info vind je op www.jazzinthals.be en Facebook.