Jazz in Thals en Art Center Hugo Voeten werken samen aan een meer culturele beleving.

Double Bill: Andres Liefsoens Kwartet (Jazz) + Leon Van Essche (Expo)

In samenwerking met Art Center Hugo Voeten organiseert Jazz in Thals op 23 november 2018 een speciale editie van Jazz in Thals Sessions met het Andres Liefsoens Kwartet en dit in het kader van een retrospectieve tentoonstelling van Leon Van Essche.

Een speciaal beleving wordt het zeker die avond, want voorafgaand aan het concert is er immers de mogelijkheid een geleid bezoek te brengen aan een wel unieke tentoonstelling van dichter en beeldend kunstenaar Leon Van Essche. Gezien het aantal deelnemers beperkt is, is voorinschrijven wel noodzakelijk. De rondleiding van ongeveer driekwartier start om 19u30 en zal begeleid worden door Simon Delobel, de curator van deze retrospectieve.

Nadien, omstreeks 20u30, volgt het Jazz in Thals Sessions concert met het kwartet van vibrafonist Andres Liefsoens. Het concert zal ingeleid worden door voormalig radiomaker Marc Van den Hoof, zelf ook dichter, saxofonist, docent en columnist. Marc staat ook bekend als specialist en liefhebber van de jazzmuziek. Hij is dus de geknipte man om van deze twee events één beleving te maken.

Praktisch:

Jazz in Thals Sessions special edition

Double Bill: Andres Liefsoens Kwartet (Jazz) + Leon Van Essche (Expo)

Zondag 23 november 2018, Art Center Hugo Voeten, Vennen 22, 2200 Herentals

Deuren: 19u • Geleid bezoek: 19u30 (± 45 min) • Concert: 20u30 (ingeleid door Marc Van den Hoof)

Vvk 12 euro (café Brigand (Herentals) • Art Center Hugo Voeten (Herentals))

Kassa: 15 euro en jongeren [-21] 5 euro

Reservatie: www.jazzinthals.be/tickets of facebook

Andres Liefsoens Kwartet

Line-up: Andres Liefsoens (vibrafoon & marimba) - Hendrik Braeckman (gitaar) - Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) - Luc Vanden Bosch (drums).

Muziek vol verbeelding én krachtdadigheid.
Muziek die geen vooroordelen kent...
Muziek die traditie verzoent met minder gebruikte paden op gekend terrein.
Muziek met wisselende gevoelens, van vrolijk tot droevig, van aaibaar tot agressief... maar steeds met passie...
Muziek waarbij de bijzondere instrumentatie (vibrafoon & marimba, gitaar, contrabas en drums) een belangrijk aandeel heeft in het kleuren van de gevoelens...

Leon  Van Essche
'Ars Hermetica'

Het Art Center Hugo Voeten is verheugd de allereerste retrospectieve tentoonstelling te organiseren van Leon Van Essche (1919-1993).
Aan de hand van meer dan 300 documenten en kunstwerken biedt de expositie een overzicht van de artistieke loopbaan van een Antwerps matroos die vervolgens dichter en beeldend kunstenaar werd.

Hoewel Van Essche onbekend is bij het grote publiek, is zijn werk getoond in gerenommeerde Europese en Amerikaanse instellingen. Ook zijn teksten zijn verschenen in tijdschriften die een internationale verspreiding kenden, zoals Labris dat uitgegeven werd in Heist-op-den-Berg, hier vlakbij.

Toen Van Essche's visuele en concrete poëzie gepubliceerd werd, kwam ze bij sommigen bewust duister over, terwijl anderen er dan weer geen enkele betekenis in zagen. Zijn interesse voor de meest uiteenlopende denksystemen zoals astrologie, rozenkruiserschap, soefisme en tantrisme, voedde zijn praktijk en toont wellicht aan hoe hij de complexe verhoudingen van de mens met het bestaan wilde vatten.

Meer info:
artcenter.hugovoeten.org en facebook.com/artcenterhugovoeten

www.jazzinthals.be en facebook.com/JazzinThals