Op Pinksterzondag 5 juni laten de organisatoren van Jazz in Thals, na de corona-onderbreking van twee jaar, hun 'jazzdrang' weer de vrije loop en dit voor de 6e keer.

Ze presenteren gratis een breed en toegankelijk pallet aan stijlen op 9 gezellige locaties in de Herentalse binnenstad.

Negen jazzbands spelen op Pinksterzondag, van 21 tot 01 uur, drie tot vier sets in negen horecazaken op wandelafstand van de Grote Markt.

Voor het aperitief zorgt de Jos Moons Little Big Band in de Kapel van Hotel Karmel. Het openingsconcert start stipt om 19u45 maar hiervoor moet je wel reserveren.

Daarna kun je van diverse stijlen proeven, van loungy funk van Viking Trio in Bar Bier tot een Louis Armstrong tribute in Café Brigand. In de broeierige kelder van Café 't Theater ontdek je het jonge talent Eliott Knuets, dat al opgepikt is door jazzlegende Wynton Marsalis en een uitnodiging op zak heeft voor diens Dizzy's Club in New York.

Een verdieping hoger ben je getuige van een ode aan Aretha Franklin. Verder vind je met op de affiche nog Blue Bop Trio met special guest Patrick Deltenre, Anthony Claes Quartet, Kristo en het jonge Antwerpse trio Verbist, Baars, Lagatie.

Het hele programma is geplukt uit de diverse rijkdom van de jazzmuziek. Er is dus voor elk wat wils.

"De goesting van de liefhebbers om opnieuw op muzikale kroegentocht te gaan, is groot", verzekeren de organisatoren Jan Goossens, Andres Liefsoens en Jochen Van Laere (foto).

"Dat merkten we tijdens het ophangen van onze banners. En wij ... wij hebben er ook veel zin in. Onze 'knaldrang' is een swingende 'jazzdrang'. In het najaar zorgen we zeker nog voor een extra Session concert."

Het openingsconcert is volzet.

Meer info: www.jazzinthals.be