U bent hier

Jazz in Thals Session : Black Mango

Herentals | Neteland
20.02.2018 - 08.37u
Door: Mark Jaspers

Wie er met de november Sessions bij was, weet wat groovy vibes met een mens kan doen. Jazz in Thals Sessions #5 wordt opnieuw de kracht van de massa.

Met BLACK MANGO op het podium, krijg je een collectief voorgeschoteld van tien muzikanten die het podium al deelden met Normaal, Waylon, Selah Sue, Walrus, Delv!s, DAAN, Brussels Jazz Orchestra, Flat Earth Society, Sir Yes Sir, ...

Groovy vibes zwerven rond een arsenaal blazers, die de muziek laag per laag definitie en volume geven. Tien sterke karakters spelen binnen en buiten de lijnen, kleuren met rijke schakeringen en laten ruimte voor elkaar, om te spelen, om uit te dagen. Het collectief als klankbord, het publiek als speelveld.

Muziek, rijkelijk overgoten met een dikke saus van energieke funk, soul en urban. Zwoel, warm, eerst ingetogen en dan weer uitbundig.
En bovenal: uiterst dansbaar!!!

Black Mango kan beschouwd worden als een all star band. Met groepsleden die eerder al bij Delvis, Flat Earth Society, Kleptomatics, Daan, Brussels Jazz Orchestra, DelVita Groep speelden mag duidelijk zijn dat jazz zeker in het DNA van de band zit. Maar het tienkoppige collectief zoekt ook inspiratie bij wereldmuziek, meer bepaald bij Afrikaanse, Cubaanse en Latijnsamerikaanse stijlen en genres.

In zekere zin zou je kunnen stellen dat het een eigentijdse vertaling is van de Buena Vista Social Club, op zich ook een all star collectief. Met onder meer dat verschil dat de focus hier sterk ligt op de blazerssectie, op groovy improvisatie en de groepsleden aanzienlijk jonger zijn.

Line Up:
Loïc Dumoulin (tr), Sam Joris (tr), Alban Sarens (ts), Peter Delannoye (tb), Joppe Bestevaar (bs), Pieter Nevejans (tuba, euf), Lukas Somers (git), Wout Gooris (keys), Gerben Brys (bass), Toni Vitacolonna (drums)

Praktisch:Black Mango
4 maart : café De Max, Nieuwstraat 16, Herentals
Deuren: 19u30 - Aanvang: 20u30
Inkom: 15 euro - VVK: café De Max - café Brigand

Reservaties: info@jazzinthals.be

Agenda 2018

Zondag 4 maart : Black Mango in concert

café De Max, Herentals - Info & reservatie via info@jazzinthals.be

Zondag 20 mei : Jazz in Thals gratis jazzfestival

10 groepen op evenveel locaties op en rond de Grote Markt van Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto