Vanaf 2017 is Jazz in Thals er niet meer alleen op Pinksterzondag! Naast het gratis jazzfestival in de lente worden er immers nog extra concerten georganiseerd, elk seizoen een evenement. Afhankelijk van de groep, de muziek, het seizoen, het weer, ... zullen de Jazz in Thals Sessions concerten op verschillende locaties plaatsvinden. Met deze seizoenssessies wil men jazz op een intensere manier naar het publiek brengen. Ieder seizoen zijn eigen sensatie.

In het voorjaar was er een eerste Jazz in Thals Sessions concert, met pianist Bram Weijters en de amerikaanse trompettist Chad McCullough. Dat was meteen een beloftevolle start voor dit nieuwe initiatief van de mensen van Jazz in Thals.

Een tweede concert in deze reeks kon dus niet uitblijven. Jelle Van Giel Group op 22 sptember 2017 in Hotel Karmel, Grote Markt te Herentals. Tijdens dit tweede Jazz in Thals Sessions concert stelt deze groep zijn nieuwe cd 'The Journey' voor in de kapel van hotel Karmel. Schitterde muziek dus op een uitzonderlijke locatie.

De Jelle Van Giel Group brengt toegankelijke jazz in cross over met rock, klassieke muziek en Afrikaanse ritmes. Jelle Van Giel, drummer en de drivende kracht achter dit energieke septet, tekent voor de composities en arrangementen. Het zijn stukken die telkens veel ruimte laten voor persoonlijke inbreng van de verschillende muzikanten. In hun samenspel schakelt deze groep vlotjes over van ingetogen momenten naar pure swing en funky stuff.

Nadat hun vorige cd 'Songs For Everyone' iedereen heeft bereikt en beroerd, bracht Jelle Van Giel Group een nieuw album uit dat de luisteraar terug op sleeptouw neemt. Je herkent in acht composities opnieuw de inspiratie die Jelle haalt uit het dagelijkse leven, maar ook uit overweldigende reizen en belevenissen. The Journey is een tocht langs betoverende muzikale landschappen waar iedereen zich thuis voelt.

De Jelle Van Giel groep bestaat naast drummer en componist Jelle Van Giel uit Carlo Nardozza (trompet/flugel), Bart Borremans (tenorsax), Tom Bourgeois (altsax), Tim Finoulst (gitaar), Bram Weijters (piano) en Janos Bruneel (contrabas).

Praktisch:
Hotel Karmel, Grote Markt 39 , Herentals
Deuren: 19u30 - Aanvang: 20u30
Inkom: 15 euro - Studenten: 7,5 euro (aan de kassa)
Info en reservatie: info@jazzinthals.be
Tickets: café Brigand - café De Zalm - Hotel Karmel - leden Jazz in Thals

De toekomst
In november volgt dan het derde en laatste Sessions concert van dit jaar, in Café de Max in Herentals. En ook voor 2018 is er reeds nieuws, want op 9 februari 2018 is het eerste concert van het nieuwe jaar gepland. Dan komt Jef Neve terug naar Herentals, ditmaal niet solo maar met zijn 'Spirit Control' concert tour.

Om een ruimer publiek te kunnen ontvangen is er gekozen voor een grotere locatie, cc 't Schaliken op de Grote Markt in Herentals. Voor dit concert kan je nu reeds tickets reserveren via de website van het cultuurcentrum: www.schaliken.be. Zeker snel doen want het wordt weer een intense beleving.