Wie er met de november Sessions bij was, weet wat groovy vibes met een mens kan doen. Jazz in Thals Sessions #5 wordt opnieuw de kracht van de massa. Met BLACK MANGO op het podium, krijg je een collectief voorgeschoteld van tien muzikanten die het podium al deelden met Normaal, Waylon, Selah Sue, Walrus, Delv!s, DAAN, Brussels Jazz Orchestra, Flat Earth Society, Sir Yes Sir, ...

Groovy vibes zwerven rond een arsenaal blazers, die de muziek laag per laag definitie en volume geven. Tien sterke karakters spelen binnen en buiten de lijnen, kleuren met rijke schakeringen en laten ruimte voor elkaar, om te spelen, om uit te dagen. Het collectief als klankbord, het publiek als speelveld.

Muziek, rijkelijk overgoten met een dikke saus van energieke funk, soul en urban. Zwoel, warm, eerst ingetogen en dan weer uitbundig. bEn bovenal: uiterst dansbaar.

Songs from The Great American Songbook

The Very Big Band invites Australian Jazz Singer Kristen Cornwell
maandag 26 maart - cc 't Schaliken in Herentals
Inkom: 15 euro - Info en tickets: www.schaliken.be en 014 21 90 88

Al jaren een vaste traditie is het concert van The Very Big Band in 't Schaliken. De bigband, met thuishave in Herentals, heeft voor de editie van 2018 niemand minder dan de Australische jazz zangeres Kristen Cornwell uitgenodigd om een repertoire te brengen uit "The Great American songbook".

The Great American Songbook, ook gekend als "American Standards", is verzameling van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaanse populaire songs en jazz standards uit de vroege jaren van de 20ste eeuw. The Songbook bevat standards van George Gershwin, Cole Porter en Irving Berlin en ook van Jerome Kern, Harold Arlen, Johnny Mercer, Richard Rodgers, en vele anderen.

Kristen Cornwell is als jazz zangeres reeds lang gekend voor haar vertolking van 'songs' uit 'The Great American Songbook'. In 2010 bracht ze samen met Michelino Bisceglia nog een album uit met een selectie uit dat repertoire. Het album werd meteen zeer enthousiast ontvangen en kreeg comentaren als 'duizelingwekkend mooi', 'touching the heart', enz

Op 26 maart brengt Kristen een greep uit dit repertoire samen met The Very Big Band in het Herentalse cultuurcentrum 't Schaliken.
Wie van mooie muziek houdt met een beetje nostalgie, moet er zeker bij zijn!

Kaarten voor het Jazz in Thals Sessions concert in de VVK-punten. Reservatie voor het concert van The Very Big band lopen via de website van 't Schaliken.