U bent hier

Jazz in Thals Sessions concert : Otomachine

Herentals | Neteland
11.10.2017 - 10.36u
Door: Mark Jaspers

Jazz in Thals Sessions #3 wordt geen doorsnee jazzconcert. Met OTOMACHINE op het podium, mag je je verwachten aan stomende funk en een overweldigende performance, gebracht met een enthousiasme dat grenst aan delirium.This is not a gig as you know it, it's a PARTY!

OTOMACHINE
'Alles op zijn tijd', moet Frank Deruytter gedacht hebben... Maar na een parcours van meer dan 20 jaar in allerlei eigen bands en omzwervingen als sideman op Belgische en internationale podia, was de tijd rijp om zijn ultieme droom waar te maken: OTOMACHINE.

Inspiratie vond hij in de 'train de vie' van zijn eigen vader, die met weinig middelen altijd wel ergens een reden ziet om feest te vieren en daarmee andere mensen al hun zorgen doet vergeten. Of hoe de grootste ontroering schuilgaat achter schijnbaar alledaagse dingen. Die onvoorwaardelijke liefde en energie is de drijf veer voor OTOMACHINE.

Samen met arrangeurs Dieter Limbourg en Lode Mertens richtte Frank Deruytter dit 15-koppig monster op. Het plan kreeg concreet vorm op een terras aan het Noordstation. De rangen werden aangevuld met hun favoriete spelers, de juiste man op de juiste plaats. OTOMACHINE is geen big band, geen jazz orchestra, wél een uitgebreide ritmesectie met 9 blazers en de tomeloze energie van Frank Deruytter up front.

OTOMACHINE speelt enkel eigen repertoire. Invloeden van Funkadelic of George Clinton zijn bij de frontman nooit veraf, maar hier waart ook de ziel van Frank Zappa rond! En Les Mc Cann of Isaac Hayes. Ze gaan zich te buiten aan de vrijheid die eigen is aan de jazz, flirten met pop, en kruiden hun muzikale gekte met ironie en humor.

Line Up:
Frank Deruytter LEAD, Frank Vaganée (as), Dieter Limbourg (as), Filip Demeyer (ts), Johan Vandendriessche (bs), Carlo Mertens (tb), Lode Mertens (tb), Serge Plume (tp), Nico Schepers (tp), Carlo Nardozza (tp), Bert Gielen (keys), Didier Deruytter (keys), Tom Lodewyckx (git), Vincent Pierins (bass), Bram Raeymaekers (drms)

Praktisch:
Café De Max, Nieuwstraat 16, Herentals
Deuren: 19u30 - Aanvang: 21u

Inkom: 15 euro - Info en reservatie: info@jazzinthals.be
VVK: café Brigand (Herentals) - café De Max (Herentals)

Agenda 2017-2018

Zondag 12 nov. 2017 : OTOMACHINE Happy Men release tour

café De Max, Herentals - Info & reservatie via info@jazzinthals.be

Vrijdag 09 febr. 2018 : Jef Neve Spirit Control Concert Tour

cc 't Schaliken, Herentals - Tickets via www.schaliken.be/programma/jef-neve-spirit-control-te-gast

Zondag 4 maart 2018 : Black Mango in concert

café De Max, Herentals - Info & reservatie via info@jazzinthals.be

Zondag 20 mei 2018 : Jazz in Thals gratis jazzfestival

10 café's op en rond de Grote Markt, Herentals

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto