De 4e editie van Jazz in Thals op pinksterzondag 20 mei wordt stijlvol afgetrapt in Chapelle Impérial, de tot concertzaal en nostalgisch café omgetoverde ex-aula van het Instituut van de Voorzienigheid in de Wolstraat. Jo Hermans & Friends brengen er Belgische pop- en rockklassiekers in een jazz-versie.

Chapelle Impérial is het project van de initiatiefnemers van Café Impérial, de nostalgische pop-up in de oude apotheek 'Bij Lowieke' op de hoek van de Zandstraat en de Nieuwstraat. Door Beutels, Kristof Dirix en Erik Thys kregen versterking van Michiel Thys. Ze hebben de vroegere aula van de Voorzienigheid ter beschikking tot eind 2018.

Ze maken er weer een leuke bar van, met optredens en evenementen voor de kinderen. Sportliefhebbers kunnen er straks bijvoorbeeld met een goed glas naar de uitzending van de Tour kijken, terwijl de kinderen op de speelplaats kunnen ravotten. Chapelle Impérial gaat zaterdag 19 mei open voor het publiek.

Het openingsconcert van Jazz in Thals start om 20 uur. Tickets kosten €5. Reserveren: info@jazzinthals.be. De rest van het programma is gratis - kijk op  www.jazzinthals.be