De investering van de Indische petrochemische multinational JBF in Geel wordt volledig uitgevoerd. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Vlaams minister-president Kris Peeters.

Het gaat om meer dan 160 miljoen euro, goed voor 150 nieuwe jobs. De crisis verhindert dus niet dat JBF naar Europa komt en op de site van BP op de  Amocolaan 2 in Geel een fabriek neerpoot om polyester korrels voor drankverpakkingen te maken.

Er komt ook een logistiek gebouw. De werken zijn intussen al begonnen en de eerste 25 mensen zijn aangeworven.

De Indiase groep had de investering al bijna 2 jaar geleden aangekondigd, maar is nu effectief met de werkzaamheden gestart.  Tegen het einde van het jaar zouden al 75 aanwervingen gebeurd moeten zijn. Op termijn moet dat aantal nog worden verdubbeld.

JBF Industries was tot nu toe nog niet in Europa actief, maar wil Vlaanderen gebruiken als uitvalsbasis voor de hele regio.


Kris Peeters in dat verband : "Dit is een opsteker voor de Kempen na de aangekondigde sluiting van Dow in Tessenderlo. JBF heeft immers al enkele werknemers van Dow een baan aangeboden en verschillende anderen kunnen nog volgen.”

JBF profileert zich als duurzaam chemisch bedrijf met oog voor het milieu en innovatie.