JCI Lier, de vereniging voor jonge ondernemende mensen onder de 40, organiseerde eind vorig jaar een internationaal gemeenschapsproject waarbij meer dan 50 deelnemers samen een virtuele afstand hebben afgelegd voor een goed doel.

Het gekozen goede doel ondersteunt de kinderarmoede in Lier. Als Lierse vereniging hebben enkele leden van JCI Lier getracht om zoveel mogelijk deelnemers te verzamelen om een zo hoog mogelijk bedrag te kunnen schenken aan het fonds Emma Deprince.

Bij het inschrijven kon er gekozen worden tussen meerdere pakketten waar ook gepersonaliseerde drinkbussen en medailles konden worden voorzien tegen een meerprijs. In het ultieme sponsorpakket werd ook gepersonaliseerde coaching voorzien.

Gewone sponsoring zonder actieve deelname was uiteraard ook mogelijk. Uiteindelijk hebben 54 deelnemers meer dan 20.000 km bereikt op 3 maanden tijd.

De meest actieve held slaagde er zelfs in om bijna 1800 km af te leggen.

Er was ook internationale interesse en de Lierse afdeling mocht zelfs een lid van
JCI Australië verwelkomen. De deelnemers werden regelmatig ook bijgestaan met tips & tricks van coach Vincent van MovUp.

Challenges

De deelnemende helden werden ook gemotiveerd om meer te bewegen door challenges, waar prijzen mee konden worden gewonnen die aangeboden werden door sponsors. De donaties waren onder andere een cadeaubon van sportwinkel, gezelschapsspelletjes, testrit met elektrische wagen, fles champagne, ... voor elk wat wils! 

De uitdaging waren zo opgesteld dat iedereen wel eens kon winnen. Sommige
challenges gingen over 1 dag en andere over een week, bijvoorbeeld het meest gefietst op 1 dag, het meest gelopen in een weekend, de meeste afstand afgelegd op 7 dagen, ...

De Lierse vereniging mikte hoog maar eindigde toch met een mooi resultaat waar ze trots op zijn. Het is immers geen evidentie om nieuwe projecten op te starten in coronatijden waar deelnemers op een originele manier gemotiveerd worden om te bewegen. Uiteindelijk werd €1.256,76 gedoneerd aan het fonds Emma Deprince.

Wat is JCI?

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge professionals tussen de 18 en 40 die werkt rond 4 pijlers: Business, Individualisme, Gemeenschap en Internationalisme.

Als jonge kamer maakt JCI Lier deel uit van dit internationale netwerk van ambitieuze jongeren met een honger naar kennis, een neus voor ambiance en een engagement voor hun maatschappij.

Op de foto vlnr. Tine Seuntjens, commissiedirecteur van 'Heroes for Emma' (projectleider); Dorien Hens, lokale voorzitter JCI Lier;  Leo Deprince, zaakvoerder Ford Deprince Lier (vertegenwoordiging Emma Deprince fonds).