Je budgetmeter opladen in de zomer heeft als voordeel dat je een reserve opbouwt voor de winter. Op deze manier heb je een overschot of tegoed voor de koude winterperiode. Het OCMW schrijft alle budgetmeterhouders aan om hen te informeren.

Ook tijdens de zomermaanden hebben mensen met een budgetmeter voor aardgas er alle belang bij hun budgetmeterkaart op te laden. Ze verbruiken nu nauwelijks gas, maar kunnen wel een tegoed opbouwen tegen de koudere wintermaanden. De stookkosten lopen dan hoog op.

Sensibiliseren

Om mensen met een budgetmeter aardgas hiervan bewust te maken, onderneemt het OCMW acties. Zo wordt een brief verstuurd met de nodige informatie naar budgetmeterhouders. Op die manier bereidt het OCMW hen nu al voor op de winter. Ook via de gemeentelijke informatiekanalen verspreiden we de komende weken de nodige informatie.

6% BTW op elektriciteit sinds 1 april

Op 1 april verlaagde het btw-tarief voor elektriciteit op huishoudelijke afnemers. Dit geldt ook voor budgetmeters. Je geniet van de vermindering zodra de aanpassing op jouw kaart wordt ingelezen. Dit doe je door met je kaart naar een oplaadpunt te gaan om de kaart uit te lezen of op te laden.