'We hebben strikte maatregelen genomen voor onze gasten', zegt Jean-Luc Kumpen, zaakvoerder van Elaisa Wellness in Dilsen-Stokkem (Limburg).   'Je kan je ultiem komen ontspannen op ons immens wellnessresort van 7.500m2, zonder dat jij je zorgen moet maken.

Ons protocol is tot stand gekomen door het volledig opvolgen van de richtlijnen van de Belgische overheid - F.O.D. Volksgezondheid.

Nog vóór de opening op 1 juli komt een extern labo een analyse uitvoeren op alle douches en 'zwembaden. Ook laten we vloerstalen nemen op diverse plaatsen in ons gehele complex.

Veilig zwembadwater in Elaisa

'We zijn de enige publieke sauna in de Benelux die zijn baden desinfecteert met waterstofperoxide.

De gestabiliseerde waterstofperoxide zal zich ontbinden in zuurstof en water. Het coronavirus kan daarom niet doorgegeven worden via het zwembadwater. Super gezond dus en ideaal om virussen en bacteriën te vernietigen.

We zijn pionier op dit vlak en staan hierdoor onder controle van de Volksgezondheid om dit uniek project zorgvuldig te begeleiden door o.a. afnames voor frequente analyses wat ons zwembadwater.'

Veilige sauna’s

'Aan elke sauna hangt uit hoeveel mensen er maximaal in de cabine toegelaten zijn. De cabine op zich wordt uiteraard dagelijks grondig gepoetst en gedesinfecteerd.

De beschikbare plaatsen, waar je mag gaan zitten, zullen duidelijk aangegeven zijn.  Wist je dat de Vrije Universiteit van Brussel (VUB) heeft aangetoond dat Covid-19 geen hoge temperaturen verdraagt? Wist je dat Covid 19 niet kan doorgegeven worden door zweet?

Het is al jaren wetenschappelijk bewezen dat sauna heel erg goed is voor je immuunsysteem.

Ook voor het griepvirus is het een bewezen middel om het virus juist te doden. Er zijn nog geen concrete resultaten voor het Coronavirus, maar het VUB gaat erin mee dat de hoge temperatuur een negatief effect heeft op het virus.

Bij temperaturen van 70°C – 80°C is het virus binnen de minuut inactief. Daarom zullen wij deze temperaturen in al onze sauna's garanderen.

Hier vind je een overzicht van onze genomen coronamaatregelen  :

Wel vooraf reserveren : Elaisa Energetic Wellness open vanaf 1 juli: +32 (0) 89 39 09 96
info@elaisawellness.com  -  https://www.elaisawellness.com/ 


Guy Verellen / Nnieuws.