Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jeco Energies, marktleider in spoedoplossingen voor hoogspanningsinstallaties, neemt Dymotec over

Dymo Olen

Jeco Energies, de Herentalse marktleider in spoedoplossingen voor hoogspanningsinstallaties en technische dienstverlening aan industriële elektrische installaties, heeft deze maand een meerderheidsbelang genomen in Dymotec. Daarmee verzekert Dymotec zich van een sterke marktpositie in de toekomst en investeert Jeco Energies in industriële automatisatie als uitbreidingssegment.                               

Dymotec, met uitvalsbasis in Olen, is meer dan 25 jaar specialist in industriële automatisatie. Het bedrijf is onder andere actief in elektrische engineering, software engineering, installatiewerken en bordenbouw. Dat vormt een ideale aanvulling op het portfolio van Jeco Energies, dat met DSG en Gens Rental al belangrijke referentiepunten heeft in de energiesector.

“Dymotec richt zich net zoals Jeco Energies op totaaloplossingen voor industriële klanten, wat betekent dat onze manier van werken en de diensten die we aanbieden al sterk overeenkomen”, zegt Jef Van den Brande, eigenaar van Jeco Energies.

“Bovendien is er niet enkel een match tussen de activiteiten van beide bedrijven, maar ook tussen de visies, gestructureerde aanpak, doorgedreven klantenservice en werkmentaliteit. We zijn in alle aspecten complementair met een sterke synergie tussen de teams”.

Recente veranderingen

In juni 2022 kondigde het team van Jef aan dat het onder de nieuwe naam Jeco Energies zou verdergaan, na een fusie van DSG België, DSG Nederland en hun onafhankelijke spin-off GENS Rental. Ook werd het team vervoegd met Bob Zegers als nieuwe CEO aan het roer.

“Veel grote veranderingen dus”, vertelt Bob. “Ook de participatie in Dymotec past perfect in het kader van ons strategische groeiplan”. We breiden graag organisch uit én combineren die doelstellingen ook met slimme acquisities om ons marktaandeel te vergroten. Zo kunnen we ons klantenbestand nóg beter bedienen en op steeds meer vlakken uitgroeien tot een all-in-one serviceprovider.”

Pioniers in energie

Dymotec komt vanaf eind september onder de vleugels van Jeco Energies Group, maar intern blijft alles behouden. “We gaan door zoals voorheen, maar nu met een sterke partner aan onze zijde om onze groeiambities te ondersteunen”, zeggen Sven Bos en Davy Nuydens, bestuurders en medeaandeelhouders van Dymotec. Bob Zegers beaamt dat: “Door die ambitie zijn we op zoek naar nieuwe talenten om samen dé pioniers in de energie- en automatisatieoplossingen van de toekomst te worden.”  Foto Jeco rr.

Welvaartstraat 6 , Herentals, België

Dymo Olen

Deel dit artikel